Home > S1

12-02-2011 ONR-Middelstum, rust 0-0 eind 2-3

Thu 10 Feb, 18:20

ONR op jacht naar een goal

Op een koud en guur sportpark 'De Hullen' moest ONR aantreden tegen Middelstum. In de strijd om de bovenste plaatsen werd onnodig en onterecht verloren van een tegenstander die zich liet omsingelen en vervolgens in de counter genadeloos toesloeg!

Op sportpark 'De Hullen' moest ONR aantreden tegen een op papier eenvoudige tegenstander. Middelstum kent een moeilijk seizoen en was ook niet van plan om het onderste uit de kan te halen. ONR kreeg al snel controle over het spel en zette de tegenstander vast op de eigen helft. ONR mocht het eigen combinatievoetbal ongestraft doorvoeren, maar zodra het aanvallend gevaarlijk dreigde te worden greep Middelstum in. Ook werd duidelijk dat Middelstum niet van plan was (of niet in staat?) om aanvallend veel te gaan doen. Loeren op een snelle counter was het devies. ONR had veel moeite met deze instelling van de tegenstander en was niet in staat om echt gevaarlijk te worden. Het grootste gevaar kwam van Middelstum uit een corner die via de eerste paal voorlangs ging en niet in het doel gewerkt kon worden. Met de brilstand gingen de beide ploegen rusten.

Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde voet door als de eerste helft. ONR kwam ddadkrachtiger uit de kleedkamers, maar was niet in staat om te scoren. De eerste aanval van Middelstum na rust was een gevreesde counter. De ingevallen aanvaller was de verdediging van ONR te snel af en scoorde beheerst (0-1, 56). ONR ging nog meer druk zetten op de tegenstander en probeerde met man en macht de weerstand van Middelstum te breken. ONR leek er in te slagen. Een indirecte vrije bal werd door Lars op Rens getikt, die vol uithaalde en zijn schot een klein beetje van richting zag veranderen, waardoor de keeper kansloos was (1-1,68). Aangezien de punten erg belangrijk zijn, bracht Martin twee extra aanvallers in (Tim en Jelte Anne). ONR stroopte de mouwen nog een keer op en begon aan te dringen. In deze periode werden er goede kansen gecreëerd, maar de afwerking lukte niet. Middelstum stond nog steeds te loeren op de counter en slaagde er jammer genoeg weer in. De spitsen waren te snel en alle drie kregen de kans om te schieten. Bij de derde keer was het raak, ondanks de goede reddingen van Klaas op de eerste 2 schoten (1-2, 82). De moed begon ONR in de schoenen te zakken, met als gevolg irritatie in het veld. Kort voor het eind was er weer een counter, die Klaas probeerde te smoren door ver uit zijn doel te komen. Hij miste echter de bal en de spits kon eenvoudig raak schieten. De scheidsrechter gunde beide ploegen extra speelminuten (6 in totaal). In deze extra tijd lukte het Benjamin om te scoren. Een volledig mislukte uittrap werd opgepikt door Benjamin en over de keeper in het doel geschoten (2-3, 90+5). In de laatste minuut was Karsten nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging rakelings naast. ONR verliest kostbare punten in de strijd om de bovenste plaatsen!

Spelers: Klaas Kleiker, Daan de Ridder (70, Tim van der Meulen), Wouter Bloemendal, Rens van der Knaap, Jeroen Visscher, Michel Kremer (70, Jelte Anne Teitsma), Karsten Bruinsma, Lars Wendel, Benjamin Vogelzang, Sander Ottens, Bouke Plat