Home > S1

23-04-2011 De Heracliden - ONR, rust 1-0 eind 1-1

Thu 21 Apr, 06:30

Corner voor ONR

Op een zonovergoten sportpark in Uithuizermeeden, heeft ONR zichzelf op twee manieren een slechte dienst bewezen. In eerste instantie werd verzuimd om de vele kansen te verzilveren, mede door de inzet van paal en lat. Ten tweede werd er onnodig afgegeven op de scheidsrechter met als gevolg twee rode kaarten. De onterechte 1-1 eindstand is tekenend voor veel wedstrijden van ONR dit seizoen, de drie rode kaarten passen niet bij ONR.

ONR wilde deze wedstrijd winnen om ervoor te zorgen dat de strijd in de nacompetitie haalbaar blijft. Met overtuiging werd begonnen aan de wedstrijd en dus waren de eerste aanvallende acties van ONR. In eerste instantie stond het vizier op scherp, maar waren de poging te zwak om de keeper van De Heracliden in gevaar te brengen. Gelukkig stond het vizier bij De Heracliden niet op scherp, want een directe vrije trap werd in het zijnet geschoten. ONR ging door met aanvallen en het was wachten op de eerste goal. Jammer genoeg ging er verdedigend iets mis. Klaas kreeg de bal aangespeeld en trapte de bal naar voren, maar deze belandde in de voeten van de tegenstander. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal snoeihard van 40 meter in het lege doel (1-0, 15). ONR bleef de aanval zoeken en was veelvuldig gevaarlijk. Door goed keeperswerk van de goalie van De Heracliden, kon deze ervoor zorgen dat goede kansen om zeep werden geholpen. Door te zwaar ingrijpen van Hein en Jeroen, werden de eerste gele kaarten gepakt. Gelukkig stond de verdediging van ONR goed op te letten, toen Lart een verkeerde breedtepass gaf en De Heracliden op de counter bijna scoorde. De kansen voor ONR in de eerste helft, maar de goal voor de Heracliden.

In de rust luchtte Martin zijn hart in een ferme donderspeech. ONR kwam vlot uit de kleedkamer voor de tweede helft, op zoek naar revanche. Het spelbeeld bleef hetzelfde karakter houden als in de eerste helft. ONR bleef aanvallen en speelde beter verzorgd voetbal. De kansen die er kwamen werden echter niet benut, totdat Lart een bal diep speelde op Michel. Hij controleerde de bal in de zestien een haalde verwoestend uit. Een fraaie goal en de gelijkmaker (1-1, 54). ONR bleef ook na deze goal de aanval zoeken. Er werd goed gecombineerd en de spitsen werden goed in stelling gebracht. Tim was de eerste die de kwaliteit van het aluminium testte. Zijn snoeiharde schot spatte uiteen op de paal, maar leverde geen goal op. Uit een corner van De Heracliden moest het aluminium ook reddend optreden. Een kopbal ging via de lat over. Daarna was het Bouke die vrijde diepte in werd gestuurd en zijn schot op de paal zag belanden, waarna zijn rebound ook op de paal belandde. De wanhoop nabij, gaf ONR niet op, maar bleef het de aanval zoeken. Uit een aanval over rechts gaf Sander de bal voor op Tim, die op de paal kopte. De bal stuitte het veld in voor de voeten van Bouke die de bal in het doel werkte. ONR blij, de scheidsrechter floot voor goal, maar de grensrechter van De Heracliden stond met de vlag omhoog. Hij had op zijn manier buitenspel geconstateerd, maar op het moment dat Tim de bal kopte stond Bouke achter hem en kon dus niet buitenspel staan! De scheidsrechter nam het vlagsignaal over en keurde de goal onterecht af. Op het middenveld kwam de scheidsrechter Hein tegen, die hierover begon te mekkeren en zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg. Hein kon zijn mond niet houden en maakte nog een vervelende opmerking naar de scheidsrechter, waardoor hij ook nog direct rood kreeg. ONR moest de laatste 12 minuten met 10 man verder en bleef gevaarlijk. Tim werd in stelling gebracht en haalde verwoestend uit, maar nu lag de lat in de weg en de bal stuitte weer het veld in. De Hercliden begon bloed te ruiken en zette alles op alles om meer uit het vuur te slepen. Gelukkig was Klaas alert en haalde hij een paar keer de bal met een stijlvolle redding uit het doel. De extra tijd bracht ook geen soelaas en dus was het een 1-1 gelijkspel als resultaat. Na de wedstrijd moest Rob nog even verhaal halen bij de scheidsrechter, maar deed dat op een dusdanige manier dat hij ook nog een rode kaart gepresenteerd kreeg! Het enige geluk van deze zaterdag dag was dat de directe tegenstanders ook verzuimden en ook allemaal gelijk speelden. De strijd om het kampioenschap gaat echt tussen CSVH en Lycurgus.

Spelers: Klaas Kleiker, Gerard Booij, Wouter Bloemendal, Rens van der Knaap, Jeroen Visscher, Michel Kremer, Hein Luinstra, Lart Wolthuis, Sander Ottens, Tim van der Meulen, Bouke Plat