25-09-2010 ONR - Marum, rust 1-0 eind 2-0

Fri 24 Sep, 03:39

Door: Martin Koops

Lars in het duel van de achten

ONR pakt de volle winst tegen Marum en neemt de koppositie over van Marum. In de eerste helft kwam Marum het sterkst uit de startblokken. Na een korte periode met veel druk van Marum, nam ONR het initiatief over en begon het met goed spel Marum onder druk te zetten. Het vizier moest eerst nog wel op scherp gezet worden, want het eerste schot ging over. Gelukkig was Bouke wel scherp. Hij reageerde alert op een dieptepass van Lart en passeerde zijn directe verdediger. Het schot dat houdbaar leek, werd volledig gemist door de keeper en belandde tegen het net (1-0, 8). Deze opsteker zorgde ervoor dat ONR vrijuit naar voren kon voetballen, maar het was weer eens moeilijk om het doel te vinden. Lars was er nog het dichtste bij toen een vrije bal door hem direct op doel werd geschoten en op de paal terecht kwam. Geen enkele speler van ONR had dit verwacht en niemand reageerde op de afketsende bal. Marum begon langzaam aan terug te krabbelen en zette ONR meer onder druk. Toch lukte het Marum niet uitgespeelde kansen te creëren, ondanks het opportunistische spel van de beide aanvallers. ONR zette er gevaarlijke aanvallen tegenover die Marum ertoe dwong verdedigend alert te blijven. Het grootste gevaar kwam vlak voor rust uit een snelle één twee, waarbij de spits vrij kwam achter de verdediging van ONR. Gelukkig lette Klaas goed op en haalde hij de bal met een correcte sliding voor de voeten van de aanvaller vandaan, zodat de rust met de 1-0 voorsprong werd gehaald.

Na de rust ging Marum verder proberen de achterstand om te buigen. Gelukkig was ONR alert en wist het de betere van het spel te houden. Marum haalde de lange afstandschoten uit de kast, maar was ook daar niet succesvol mee (over en naast). ONR weert zich in deze periode kranig tegen de aanvallende aspiratie van Marum. Dat ging meestal met overtuiging en een enkele keer ook met enig geluk. Klaas had in deze periode ook een keer geluk toen hij de bal van zich af zag stuiten voor de voeten van een speler van Marum. Het schot dat volgde ging gelukkig ver over. ONR kon niet helemaal onder de druk van Marum uitkomen, maar bleef aanvallend gevaarlijk en soms moeilijk af te stoppen. Overtredingen moesten in een aantal gevallen voorkomen dat ONR echt gevaarlijk werd. Uit een vrije trap werd Lars gevaarlijk. Hij eiste de bal op en schoot de bal weer op doel, waar niet dat verwachtte. De keeper van Marum zeker niet en hij bleek niet in staat om de bal uit de kruising te tikken, zodat de bal lekker in het doel landde (2-0, 83). Dit was de nekslag voor Marum, die niet meer in staat bleek iets terug te doen. ONR trok de laatste minuten fel ten strijde, maar slaagde er niet meer in de kansen te benutten. Al met al een goede overwinning, de eerste plaats op de ranglijst en een mooi startsein voor Rodermarkt.

Spelers: Klaas Kleiker, Wouter Bloemendal, Rens van der Knaap, Hein Luinstra, Jeroen Visscher, Lars Wendel, Karsten Bruinsma, Sander Ottens, Lart Wolthuis, Tim van der Meulen, Bouke Plat