Home > S1

19-02-2011 Marum-ONR, rust 0-0 eind 0-1

Thu 17 Feb, 16:57

Sander verdedigt met gemak, Klaas kijkt toe

Op een koud en guur sportpark in Marum moest ONR aantreden in de derby tegen Marum. ONR heeft met inzet gestreden voor de punten en deze vlak voor tijd zeker gesteld. Een belangrijke overwinning in de strijd om de derde plaats.

Na de aftrap hadden beide ploegen er direct zin in, waarschijnlijk om snel warm te worden. Na een goede aanval van ONR gevolgd door een doelpoging, was het direct Marum die in de counter ONR op de proef stelde. Beide acties leverden geen resultaat op, maar ONR putte wel moed uit deze start. ONR trok het spel naar zich toe en drukte Marum terug op de eigen helft. Maar echt gevaarlijk werd ONR niet. Marum moest een aantal keren ingrijpen door overtredingen te maken, maar ook de dode spelmomenten leverden niets op. Marum kwam na een half uur meer in het spel en ONR moest even gas terugnemen. Marum begon meer grip op het spel te krijgen en trok ten aanval. Het gevaarlijkste moment ontstond toen een aanvaller van afstand op doel schoot. Klaas rekte zich volledig uit en ranselde de bal uit de bovenhoek. ONR kwam weer terug in het spel, maar de eerste helft leverde geen doelpunten op.

In de tweede helft kwam Marum agressief uit de kleedkamer. De eerste 10 minuten van de tweede helft zette het ONR onder druk, maar ook Marum lukte het niet om echt gevaarlijk te worden. ONR kwam na deze periode weer goed in het spel en liet het spel weer kantelen. Marum had de nodige moeite om ONR van het eigen doel vandaan te houden en moest een aantal corners prijsgeven. ONR kon alleen niet profiteren van de corners die vaak te laag waren ingeschoten. Marum loerde in deze periode op de counter en was bijna succesvol. Een counter over de rechterkant werd door de rechterspits ingeschoten. De bal rolde voor de goal langs en kon gelukkig niet ingetikt worden door een andere spits. ONR was weer met de neus op de feiten gedrukt en wist dat de concentratie vastgehouden moest worden. Ondanks de kansjes die ONR kreeg, leek de wedstrijd op een doelpuntloos einde af te gaan. Vlak voor het eind van de wedstrijd gooide ONR nog een keer alles in de strijd. Lart speelde een bal diep op Michel, die zijn schot geblokt zag worden. De bal sprong omhoog terug op Lars die probeerde de bal in het doel te koppen. De bal was te zacht, maar als een duveltje uit een doosje stond daar ineens Tim die de bal in het doel tikte (89, 0-1). Marum was furieus, vanwege het feit dat zij vonden dat aan het doelpunt een buitenspel situatie vooraf ging. De scheidsrechter was echter gedecideerd en wuifde het protest (van spelers en grensrechter weg). Marum probeerde na de aftrap nog druk te zetten, maar ONR was heel dicht bij de 0-2. Jammer genoeg stond het vizier van Tim niet op scherp en kon de keeper de bal over de achterlijn werken. Kort daarna blies de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en kon ONR de punten mee naar Roden nemen.

Spelers: Klaas Kleiker, Sander Ottens, Rens van der Knaap, Wouter Bloemendal, Jeroen Visscher, Lart Wolthuis, Karsten Bruinsma, Lars Wendel, Benjamin Vogelzang, Michel Kremer, Bouke Plat (81, Tim van der Meulen)