Voorronde beker

Wed 25 Aug, 10:07

Door: Jannes Wolthuis

Benjamin geconcentreerd bezig met het spel

ONR heeft de 3 wedstrijden in de voorronde van de beker er op zitten. Met twee forse overwinningen en één geflatteerde nederlaag, is daarmee ook het bekeravontuur voor dit seizoen tot een einde gekomen. In de eerste wedstrijd speelde ONR in Uithuizen tegen UFC Noordpool (5e klasse zaterdag). ONR overklaste de tegenstander in een matige wedstrijd. Het kostte de spelers de nodig moeite om de concentratie vast te houden en het doel te vinden. Uiteindelijk was het 5 keer raak en kon Noordpool eigenlijk niets inbrengen. Door een foutje in de communicatie tussen keeper en verdediger, lukte het Noordpool iets terug te doen. Het eindresultaat bedroeg een 1-5 overwinning voor ONR.

In de thuiswedstrijd tegen VEV'67 (2e klasse zaterdag), moest er gewacht worden tot het onweer tot bedaren was gekomen. In deze wedstrijd kwam ONR  moeizaam uit de startblokken, maar het gaf VEV'67 geen kans om te scoren. Nadat ONR onder de druk van VEV vandaan kwam, werd het zelf ook gevaarlijk. Uit een corner lukte het Harmjan om te scoren, maar lang werd deze voorsprong niet vastgehouden. VEV kwam terug en scoorde gelijk nog een keer, zodat er gerust werd bij de stand 1-2. Na de rust was het een hele tijd een min of meer gelijk opgaande strijd. ONR werd niet echt gevaarlijk en VEV drukte niet door. In de laatste 10 minuten drukte VEV toch door. Uit een afvallende bal uit een corner scoorde VEV met een lucky afstandsschot. Daarna werd er nog 2 keer gescoord, waardoor de eindstand geflatteerd op 1-5 kwam te staan.

In de laatste bekerwedstrijd speelde ONR tegen Tolbert twee heel verschillende helften. In de eerste helft kostte het de spelers veel moeite om met overtuiging en inzet tot goed spel te komen. Toch werd er eenvoudig een overwicht gecreëerd en gescoord, tot twee keer toe zelfs. Tolbert wist uit een penalty iets terug te doen, zodat het bij rust 1-2 stond. Na de rust werd het spel van ONR beter. Tolbert werd op de eigen helft vastgezet en had de nodige moeite om er uit te komen. De aanvallen begonnen beter te lopen en de doelpunten bleven naar verloop van tijd dan ook niet uit. Het werden er uiteindelijk 5 in de tweede helft , waaronder een hattrick in 5 minuten van Bouke. De eindstand van 1-7 had hoger kunnen zijn, maar gaf in ieder geval de verhoudingen duidelijk weer.

Na deze bekerwedstrijden kan  ONR beginnen aan de competitie, met een eerste uitwedstrijd in Westerlee.