13-11-2010 ONR - de Heracliden, rust 1-0 eind 1-1

Thu 11 Nov, 20:43

Door: Martin Koops

Marnix maakt het de keeper lastig

ONR heeft afgelopen zaterdag een wedstrijd met twee heel verschillende helften gespeeld. In de eerste helft had ONR het initiatief en de kansen, in de tweede helft was het de Heracliden die het heft volledig in handen nam. Aan het eind van de wedstrijd werd het zelfs nog billen knijpen om één punt vast te houden.

Ondanks dat er donderdag door de storm niet getraind kon worden (trainingsveld te slecht), kon er zaterdag prima gespeeld worden. Het veld lag er goed bij. ONR nam na de aftrap direct het initiatief en probeerde de Heracliden terug te drukken op de eigen helft. Ondanks de verwoede pogingen, lukte dat niet optimaal. De Heracliden kwam er af en toe uit en testte de verdediging van ONR. Gelukkig was de verdediging alert en ook Klaas was goed op zijn hoede. Het lukte ONR beperkt om met het eigen aanvalsspel gevaarlijk te worden. Door de Heracliden op eigen helft vast te zetten ontstond er wel gevaar. Karsten veroverde op het middenveld de bal en zette Lart en Bouke aan het werk. Lart nam de bal goed mee en bracht Bouke in stelling, die van binnen de zestien goed uithaalde en scoorde (1-0, 20). ONR leek te schrikken van dit doelpunt en kreeg bijna een goal om de oren in de tegenaanval van de Heracliden. Gelukkig stond Klaas goed opgesteld om de kopbal net voor de lijn te stoppen. ONR bleef in de eerste helft aanvallend spelen en was de gevaarlijkste ploeg. Ook de dode spelmomenten leidden niet tot een positief resultaat. Lart was er uit een vrije bal nog het dichtst bij, maar de keeper ranselde de bal fantastisch uit de bovenhoek. Dus bleef het tot de rust 1-0.

Na de rust moest het gebeuren en zou de voorsprong vergroot worden. De eerste kans na de rust was dan ook voor ONR. Bouke kreeg de bal aan de linkerkant en schoot de bal voor, maar niemand stond scherp om de goede voorzet in te tikken. Of ONR daar van slag raakte was onduidelijk, maar nadat de Heracliden in de aanval ging verspeelde ONR de bal op het middenveld. De spits werd in stelling gebracht, omspeelde Klaas en scoorde (1-1, 48). ONR probeerde zich over de score heen te zetten, maar leek onmachtig om de knop om te zetten. Wat vorige week tegen Lycurgus wel lukte, ging deze week niet! De Heracliden daarentegen leek bloed te ruiken en zette alles op alles om de 3 punten mee naar huis te nemen. Het grootste gevaar kwam dan ook van de Heracliden. ONR had de nodige moeite om de Heracliden van het lijf te houden. Gelukkig lukte het de Heracliden ook niet om te scoren. Klaas stond een paar keer goed in de weg en ook de paal hielp ONR. In de extra tijd werd het echt spannend, maar ONR hield de gelijke stand op het bord.

Spelers: Klaas Kleiker, Daan de Ridder, Hein Luinstra, Wouter Bloemendal, Jeroen Visscher (89, Leon Lammers), Lart Wolthuis, Karsten Bruinsma, Sander Ottens, Tim van der Meulen, Jelte Anne Teitsma (65, Marnix Troudes), Bouke Plat