Home > D2

ONR maakt het verschil in de tweede helft....

Sun 07 Nov, 08:56

Zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen Actief op het programma. Na de vele regenval was het even afwachten of we mochten aantreden. Maar gelukkig beschikt Actief over een zeer mooi kunstgrasveld. Toch een verademing als je daar op mag spelen. Lekker strak, kort gewiekt, menig biljartspeler zou jaloers zijn op zo'n mooi laken te mogen spelen. Ook omstandigheden waar ik denk dat de jongens met hun spel uit de voeten kunnen. Na een warming-up en wat aanwijzingen ging de wedstrijd van start.

De eerste helft verliep moeizaam. ONR was wel de betere ploeg maar kon elkaar moeilijk vinden. We speelden in een te laag tempo. Er zat weinig beweging in het elftal en dan is het moeilijk om de vrije man te vinden en komen de combinaties ook niet uit de verf. We kregen wel een aantal goede mogelijkheden die onze spits Nathan helaas niet kon verzilveren. Ook de afstandsschoten van onder meer Rik en Ruben kon de keeper niet doen zwichten. Het lag volgens de jongens aan de te zware bal! Actief kreeg ook enkele kansen maar deze werden ontschadelijk gemaakt door onze verdediging en Gerjan. Toch was het ONR dat op voorsprong kwam. Gjalt kon een aanval afronden. Met een hard schot vanaf 16 meter kon hij de keeper verschalken. Ruststand 0-1.

In de rust aangegeven dat het tempo 2 klikjes omhoog moest en dat er meer moest worden bewogen. In de tweede helft werd er beter gevoetbald. Mede door het betere voetbal konden we in de tweede helft afstand nemen van Actief. Eerst was het Norbert die een corner van Ruben tegen de touwen kon koppen! Wederom een kopgoal! Daarna was het de beurt aan Ruben om de score op te voeren. Na een mooi combinatie tussen Rik en Ruben werd laatst genoemde gevloerd binnen de beruchte 16 meter. Ruben nam zelf de penalty en liet de keeper kansloos. Actief kwam in de tweede helft niet meer gevaarlijk voor ons doel. Alleen was het Gerjan die het nog even spannend maakte door een bal onder zijn voet door te laten gaan, maar hij kon het zelf herstellen. Het slotaccoord was aan Ruben. Eindelijk lukte het om via een afstandsschot de keeper te veschalken. Vanaf 16 meter schoot hij de bal schitterend in de rechterbovenhoek. Hierdoor kwam de eindstand op 0 - 4. Door deze overwinning zijn we Leek-Roenburg weer gepasseerd op de ranglijst en staan we op de derde plaats.

Voor de komende weken staan er nog twee competitiewedstrijden tegen Marum en De Held op het programma. Zij staan respectievelijk tweede en eerste op de ranglijst. Allebei hebben ze vier punten voorsprong op ons. Dus dat betekent dat we van invloed kunnen zijn wie er kampioen gaat worden. Of gaan wij zelf nog met de schaal er vandoor! Dus ouders, broers, zussen, oma en opa, vrienden kom onze jongens op 20 november thuis tegen Marum en 4 december uit tegen De Held aanmoedigen. De koffie staat altijd klaar.