Ruime zege Van Bergen Boys

Mon 14 Mar, 11:02

Door: Gerard

Glimmen verslagen met 6-3

Bij het tennis zou je zeggen: 'de eerste set is binnen'. Een uitslag tegen Glimmen afgelopen zaterdag die er mag zijn. De aanwezige toeschouwers hebben dan ook volop kunnen genieten van een mooie zaterdagmiddag: lekker weer, een tegenstander die ons liet voetballen en veel doelpunten, zowel voor als tegen. Wat willen we nog meer?

Er valt natuurlijk genoeg aan te merken, maar we spelen tenslotte ook maar amatuervoetbal op laag nivo. Maar wel met plezier als het even kan en deze instelling was goed. We kwamen op 1-0 door een doelpunt van Henk na een mooie combinatie van achteruit via Wiebe en waarin Henk fraai kon scoren. De 2-0 kwam er vrij snel door Hans. Glimmen kwam terug op 2-1, maar konden hier slechtes luttele seconden van genieten, want toen het alweer 3-1 (Wiebe). Tot de rust werd er nog twee keer gescoord door een fraaie kopbal van Hans na een mooie voorzet van Richard en een even zo mooi doelpunt van de tegenstander.

We wisten wel dat we er 'nog niet waren' en we startten de tweede helft scherp. Uiteindelijk kwam de eindstand van 6-3 op het scorebord. Johan en wederom Hans krikten ons doelgemiddelde wat op. Wat dom balverlies voorin leidde de derde treffer van Glimmen in en zo werd een aardig potje voetbal afgesloten en konden we relaxed aan de derde helft beginnen.

We sluipen weer langzaan naar de top en willen we mee blijven doen dan zal er aanstaande zaterdag gewonnen moeten worden van DIO Groningen. Bij het ter perse gaan van uw verslag was de uitslag van DIO tegen Marum nog niet bekend. Bij winst zal DIO bovenaan staan. We kijken al reikhalsend uit naar zaterdag en er wordt al weer gepraat over een kampioenschap.

Een kampioenschap in het jaar 2011, een jaar waarin Henk van Bergen ons 25 jaar heeft gesponsord. Ik noem het nog maar een keer en voor de fans onder ons: 28 mei is er een wedstrijd tussen Van Bergen Boys oud contra Van Bergen Boys 'nieuw'. De voorbereidingen zijn reeds in volle gang!

Maar eerst ONR 5 - DIO Groningen, zaterdag aanstaande 14.30 uur.