Collectief!

Sun 20 Mar, 15:21

Door: Gerard

ONR verslaat DIO voor tweede keer

Door een sterk collectief optreden zijn we DIO uir Groningen voor de tweede keer de baas gebleven. Een wedstrijd, die zeer geconcentreerd gespeeld werd wat resulteerde in een knappe 2-0 overwinning!

We begonnen aan de wedstrijd met twee jeugdige invallers, omdat een groot aantal van ons verhinderd was. Leken we eerst met een voltallige selectie aan te treden, zoals het er begin van de week liet uitzien; woensdagavond 'vielen ze met bosjes' en kwamen we aardig knijp te zitten. Dank aan de invallers!

We startten aftastend aan beider zijden. Al binnen enkele minuten moest Ton ingrijpen, maar het bleef 0-0. Deze stand was bij de rust nog steeds zo en we moeten ver in het geheugen duiken om een brilstand bij rust te vinden. Wie het weet mag het zeggen en mogelijk worden er prijzen verloot. We hadden het aanvallend moeilijk door het ontbreken van Hans en Wim, maar gaande de wedstrijd begon het beter te lopen. Er kwamen wat kansjes, maar door goed ingrijpen van de keeper wist DIO ons het scoren te belettend. Er werd mannelijk doch fair gespeeld, zie een kopbal van Ronald die de keeper torpedeerde, maar die vervolgens geen krimp gaf. (Moet er zelf niet aan denken .....). De bal ging er echter niet in. In de tweede helft kregen we wat meer kansen wat resulteerde - na een afketsende corner van Goos die voor de voeten van Richard kwam die vervolgens de bal wat slapjes inschoot, maar tot ieders verrassing wel scoorde - dat we eindelijk op de 1-0 kwamen. Blijdschap alom en het credo 'doorgaan, niet verslappen' was niet van de lucht. En dat deden we ook. Halverwege het tweede kwart in de tweede helft liet Johan zien hoe je ook een doelpunt kan maken. Een mooie! maar evenveel waard dan die van Richard, zodat het 2-0 werd en de wedstrijd gespeeld was. We hielden 'de nul' door goed verdedigend werk wat ook wel eens gezegd mag worden.

Door deze belangrijke winst nestelen we ons vaster in de top en staan we maar een paar puntjes achter op Grijpskerk, de leider van dit moment. Er is nog van alles mogelijk. Volgende week eerst maar eens van Boerakker zien te winnen.