Home > A1

ONR A1 - Omlandia A1

Sat 14 May, 13:05

ONR sleept derde periode binnen.

De laatste wedstrijd van de competitie. De nummer drie tegen de nummer vier. ONR zou aan een gelijkspel genoeg hebben om derde te worden en daarmee de derde periodetitel binnen te slepen. Voor deze wedstrijd was dan ook geen lange wedstrijdbespreking nodig. Het hele jaar wordt al op dezelfde manier gespeeld. De afspraken zijn dus duidelijk. Dit gekoppeld aan het feit dat het team wat goed te maken had t.o.v. de wedstrijd van vorige week en het beloofde biertje, moest voldoende motiverend zijn om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Vanaf de aftrap werd al duidelijk dat er twee gelijkwaardige teams in het veld stonden. ONR liet weer regelmatig het goede combinatievoetbal zien. Het grootste deel van de eerste helft speelde zich op het middenveld af. Hele grote kansen wisten beide teams niet te creëren. Mitchell schoot een, mooie voorzet van Camiel, over. Een schot van Anko ging aan de verkeerde kant langs de doelpaal. Ook uit een goed voorzet van Danel schoot Jelmer over. De kansjes die Omlandia wist te creëren gingen ook over en naast. Dit bracht de ruststand dan ook op 0-0.

In de rust werd aangegeven dat er goed en geconcentreerd doorgespeeld moest worden. Geen kansen weggeven en zelf goed blijven combineren om de drie punten in Roden te houden.

Zoals wel vaker startte ONR na de rust minder scherp. Dit gaf Omlandia een kans. Gelukkig kon Marten de bal pakken. Hierna pakte ONR de draad van de eerste helft weer meer op. Een schot van Thom werd gepakt door de keeper. Ook Omlandia wist weer richting ONR-doel te gaan. Hun inzet kon door Marten, in twee keer, gepakt worden. De wissel van Stephan werd haast een goudenwissel. Hij stond nog maar net in het veld toen hij een prima kans kreeg. Helaas kon de keeper zijn handen er achter krijgen en verwerkte deze bal tot corner. Uit deze corner werd er over gekopt. Zo bleef het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Ook Omlandia bleef hun kansen over en naast schieten. Er werd dan ook door beide teams niet gescoord en eindigde deze wedstrijd in een terecht gelijkspel. Jammer dat we de toegestroomde toeschouwers geen doelpunten hebben kunnen laten zien. Met deze einduitslag konden beide teams wel leven. Voor ONR betekent dit dat door dit resultaat de 3e plaats is veiliggesteld en daarmee de derde periode is binnen gehaald. Dat geeft nog een mooi toetej van deze competitie. Laten we hopen dat we het goede spel tijdens deze wedstrijd in de nacompetitie kunnen oppakken en wie weet wat dat verder brengt.

Opstelling: Marten, Camiel, Anko, Rolf, Jasper, Thom, Jelmer, Danel (Nick), Gert Jan (Stephan), Matthijs en Mitchell