Home > D2

ONR wint de dorpsderby....

Sun 17 Oct, 07:30

We schrijven zondagmiddag 18 oktober 17.00 uur. Net terug van een bezoek aan de groene tempel om te zien hoe de plaatselijke Fc de noordelijke derby won. Dus gingen de Friezen met lege handen terug naar It Hearrenfean. Een wedstrijd die veel gelijkenissen had met onze eigen derby. Ik zal de plaatselijke journalisten hier in de stad niet het gras voor hun voeten wegmaaien, dus zal ik verslag doen van onze eigen wedstrijd.

Zaterdag stond de derby van het dorp op het programma. Bij mij als leider gaat dan altijd het bloed wat sneller stromen. Dit waren vroeger, is al even geleden, toen ik nog voetbalde de wedstrijd van het seizoen. Winnen stond voorop en als het nodig was voorop in de strijd. Na een wat rommelige aanvang stonden we voor het eerst met een complete selectie op het veld. Dus 16 jonge hongerige votballers. Je moet dan 5 teleurstellen met een wisselbeurt.

De eerste helft. Hierin liet ONR niet hun beste voetbal zien. We waren wel de betere maar konden niet overtuigen. Het brak vooral naar mijn idee en ook die van de aanwezige toeschouwers aan inzet. Het was een matte eerste helft. We maakten geen gebruik van de zijkanten, de linies sloten niet aan en waren we niet gelukkig met de afronding. We hebben toch wel een aantal kansen gehad om de score te openen. Dan is er altijd het gevaar dat de tegenstander er gebruik van maakt. Maar onze solide verdediging gaf weinig ruimte weg en anders stond er nog altijd Gerjan die zijn doel schoon hield in de eerste helft. Als leider zie je vanaf de zijkant het allemaal aan en probeer je het een en ander te veranderen maar dit had weinig succes, dan maar in de rust. Ruststand 0-0.

Na een "pittige" sessie in de kleedkamer begonnen we sterk aan de tweede helft. Binnen een minuut was het Rik die de score opende op aangeven van Max P vanaf de linkerflank. Rik kon bij de eerste paal de voorzet intikken. De jongens zette de tegenstander onder de druk. We kregen meerdere kansen om de score op te voeren. Uiteindelijk was het Gjalt die een mooie combinatie met Rik kon afronden. Roden kwam er niet meer aan te pas. Mede door een goede inzet. Een voorbeeld van inzet/vechtlust is wel de "Benjamin" van ons team Rutger B. Ondanks zijn lengte was hij zijn tegenstander de baas. Een tijger die zich vastbijt in zijn tegenstander. Ook onze wissels stonden te trappelen van ongeduld om weer het veld in te mogen. Een wissel wilde heel graag een doelpunt maken, maar helaas lukte dat niet. Je doelpunten komen wel weer Max V. We kregen nog meerdere mogelijkheden, maar uiteindelijk was het Rik die zijn tweede van de dag mocht maken op aangeven van Gjalt. Eindstand 0-3.

Een wedstrijd met twee gezichten. Maar ik heb vandaag bij Groningen-Heerenveen en gisteren bij Barcelona-Valencia hetzelfde gezien. Dus zijn we in goed gezeldschap. Een mindere eerste helft gevolgd door een mooie tweede. Hierdoor drie punten mee naar ons eigen clubgebouw. Kijkend naar de stand staan we er nog steeds goed voor. Komende zaterdag zijn we vrij en na een week herfstvakantie gaan we weer verder.

Ik en ik denk dat ik namens het hele team spreek, wil Max V. heel veel sterkte wensen de komende week. We zien je graag snel weer terug op het veld!.

Een kritische, soms strenge maar een zeer tevreden trotse leider.