04-09-2010 Westerlee 1 - ONR, rust 1-1 eind 1-1

Thu 02 Sep, 05:14

Door: Martin Koops

Strijd om de bal bij corner

ONR laat de winst liggen in Westerlee na een goede eerste helft en een slechtere tweede helft. Op een zonovergoten veld, moest ONR voor de eerste wedstrijd van het seizoen aantreden in en tegen Westerlee. Na de aftrap was het ONR dat het initiatief naar zich toetrok. Westerlee moest toezien dat ONR het spel domineerde en de bal goed rondspeelde om vervolgens gevaarlijk te worden. De eerste kansen bleven dan ook niet uit, maar het lukte ONR nog niet om te scoren. Weer was het ONR dat de bal van speler naar speler liet gaan, van links naar rechts en weer terug nar het midden, waar de bal in gespeeld werd op Hein. Hij bedacht zich niet en haalde verwoestend uit van 20 á 25 meter. De keeper van Westerlee zag de bal, toen deze tegen het net sloeg (0-1, 12). ONR probeerde direct de druk op de tegenstander te houden, maar liet af en toe een steekje vallen in de verdediging, waardoor Westerlee gevaarlijk werd. Gelukkig stond Klaas op de goede plek en werd er niet gescoord. Na verloop van tijd nam Westerlee het initiatief over. ONR moest zich bedienen van overtredingen om het spel te ontregelen. Westerlee pompte de vrije trappen diep in de zestien, hopend op de kracht van de aanvallers en een lange verdediger. ONR leek hier geen last van te hebben, totdat er een speler in de zestien viel en de scheidsrechter besloot tot een penalty (waarom was niet duidelijk vanaf de kant). De penalty werd door Klaas bijna gestopt, maar was toch te scherp in de hoek geschoten (1-1, 33). ONR raapte de moed weer bij elkaar en nam het initiatief opnieuw goed in handen. Dat resulteerde in de laatste 5 minuten van de eerste helft in 3 goede kansen voor Bouke, Benjamin en  Wouter, maar niet tot succes.

Na de rust probeerde ONR het spel van de eerste helft voort te zetten. De eerste kans was ook voor ONR, maar het lukte Lart niet op doel te schieten. ONR kreeg vooral aan de rechterkant van het veld voldoende ruimte om gevaarlijk te zijn, maar de ruimte werd niet benut om op te stomen naar de achterlijn en de bal voor te geven. Westerlee liet ONR haar gang gaan. Gelukkig speelde ONR voldoende alert om Westerlee niet te laten counteren, maar jammer genoeg was ONR in de aanval niet in staat om het Westerlee gevaarlijk te maken. Aan het eind van de wedstrijd deed de scheidsrechter nog een duit in het zakje, door de wedstrijd minimaal 7 minuten te verlengen met extra tijd. Gelukkig bleef Klaas in deze extra tijd zeer oplettend en ranselde hij in de laatste minuut een gericht schot zeer fraai uit de kruising. Aan het eind bleef de ruststand op het scorebord staan en is de conclusie voor ONR dat er 2 punten liggen gebleven zijn in Westerlee.

Spelers: Klaas Kleiker, Wouter Bloemendal, Rens van der Knaap, Hein Luinstra, Jeroen Visscher, Lart Wolthuis (80. Michel Kremer), Karsten Bruinsma, Lars Wendel, Benjamin Vogelzang (60. Harmjan Poel), Bouke Plat, Sander Ottens