Home > S5
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

Grijpskerk 4 – ONR 5

Mon 01 Nov, 11:26



Succes doet verlangen tot meer, dit geldt zowel voor uw verslaggever alsmede de VBB-ers deze middag in het landelijk gelegen Grijpskerk. In tegenstelling tot vorig jaar toen de mannen van het vierde elftal van de v.v. Grijpskerk in het gehele seizoen 15 punten verzamelden, stonden zij voor de wedstrijd op de tweede plek met al  18 punten. De reden voor deze hoge klassering bleek ook al gauw, er had een ernstige verjongingskuur plaats gevonden in het elftal, zeker 5 nieuwe spelers welke bij ons de leeftijdsballotage niet door gekomen zouden zijn bevolkten het vierde elftal van Grijpskerk. Als je dan ook nog begint zonder enige vorm van warming-up vanwege de te late aankomst en de eerste 10 minuten zonder assistent-scheidsrechter vanwege het noodzakelijk invullen van de formulieren, dan begrijpen de trouwe lezers van de VBB stukjes de gemoedsrust van uw verslaggever. Voetballend tegen een team in topvorm, met een relatief lage gemiddelde leeftijd en zelf maar met 12 man, inclusief de nodige ditjes en datjes inclusief een schoonzoon en een nieuwe keeper, belooft natuurlijk weinig goeds voor het verloop van de wedstrijd.

Maar net zo als vorige week in Ulrum toonde het vijfde elftal van ONR karakter deze middag. Er werd serieus tegenstand geboden en het “”dreh-und angel punkt” in het middenveld werkte op z’n Duits prima. We gingen de rust in met een 2-1 voorsprong welke absoluut verdient was, hoogtepunt was de verre ingooi van de rechtsmidden op de linksachter welke vervolgens verwoestend uithaalde na 2 mannen uit Grijpskerk zijn hakken te laten hebben gezien. In de rust werd even de tijd genomen om te genieten van de voorsprong want een ieder realiseerde zich dat we er nog niet waren!

Dit laatste klopte in de tweede helft want onze tegenstander startte zeer furieus en serieus. De VBB-ers snakten soms naar adem omdat het wel leek of de Grijpskerkers met 14 man speelden. Het was dan ook logisch dat de gelijkmaker viel en eigenlijk waren we daar al tevreden mee. Toch werden de ruggen nog eens gesterkt, de mouwen opgestroopt, gespuugd in de handen , de tackles gescherpt, kortom met een prachtige aanval, geïnitieerd door onze rechtsachter en afgemaakt door onze gelegenheidsspits kwamen wij op een 2-3 voorsprong. Helaas dachten onze tegenstanders er het zelfde over en vijf minuten voor het einde wisten zij, mede door de grote vermoeienissen aan onze zijde, het net nog een keer te vinden en eindigde deze heerlijke wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

U weet dat ik eigenlijk uit principe nooit individuele spelers in het zonnetje zet, zeker niet omdat het gehele elftal zich prima staande heeft gehouden, maar uitzonderingen bevestigen de regel en daarom wil ik speciaal even de aandacht vestigen op onze oudste spelers deze middag; Geert en Ben. Ze konden bijna opa zijn van de jongere Grijpskerk spelers maar beiden lieten zich niet kennen en speelden een prima pot. Vooral het loopvermogen van Geert verbaasde menig toeschouwer en eigenlijk ook uw verslaggever, Hulde voor onze ouwe lullen!!

Tja en nu dan het verhaal over het “succes” van uw verslaggever. Eigenlijk wou ik het stukje beginnen met de eerste regels uit het boek “de Sneeuwman” van de Noorse schrijver Jo Nesbo, namelijk; “Het gebeurde op de dag dat de eerste sneeuw kwam”. Helaas zou dit slaan als een tang op een varken want de zon scheen zelfs in Grijpskerk dus helaas kon ik het niet gebruiken. De reden van het vermelden van Jo Nesbo is gelegen in een woedend telefoontje van hem richting uw verslaggever, dit naar aanleiding van het verslag van vorige week. “Of ik helemaal van de pot gerukt was om Arnaldur Indridason te vermelden en hem niet” brulde hij door de telefoon en hij eiste vervolgens op hoge toon een vermelding in het komend verslag want de affiniteit welke hij heeft met voetbal in het algemeen en ONR 5 in het bijzonder was toch veel groter dan de amateur uit IJsland. Hierin kon ik hem geen ongelijk geven want voordat Jo Nesbo beroemd werd als schrijver van verschrikkelijk spannende thrillers over de alcoholistische politie inspecteur Harry Hole, was hij o.a. prof voetbalspeler bij Molde, toen uitkomend in de hoogste Noorse competitie, beurshandelaar, componist, musicus en wereldreiziger. Hij is nu de succesvolste Noorse thrilleracteur en won vele prijzen voor zijn boeken, waaronder de Riverton en Glasnokkelen prijs voor zijn boek Vleermuizen.

U snapt natuurlijk allemaal dat ik niet wil dat zo’n beroemde schrijver negatief over ONR 5 en uw verslaggever gaat oordelen en daarom beloofde ik aan hem de nodigde aandacht te schenken in dit stukje. Na dit positief antwoord van mij beloofde hij vervolgens naar de VBB-s te komen kijken tijdens zijn komend bezoek aan Nederland, helaas voor ons is algemeen bekend dat Jo Nesbo net zo’n zuiplap is als zijn hoofdrol speler in zijn boeken en dat zijn beloftes net zo gemakkelijk gebroken worden als gemaakt. Wordt misschien vervolgd dus








Terug
 
 
Sponsorgalerie