Home > Nieuwsbericht
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

Buitenpost A1 - ONR A1 1 - 5

Sun 04 Oct, 10:28


Eerste winst ONR A1



Na drie gelijke spelen en een verliespartij, vonden de spelers van A1 het tijd worden om het puntentotaal te gaan verdubbelen.

Deze wedstrijd moesten we het doen zonder Wouter, die nodg was bij het eerste, en Thom, Machiel, Jakko en Stephan, die last van blessures hadden. Gelukkig wilde Anko aansluit , zodat we toch twee spelers op de bank hadden.

Na een wat chaotisch vertrek (met dank aan mevr Holman voor het rijden, waardoor alle spelers vervoerd konden worden), kwamen we in Buitenpost aan.

Hier konden we ons omkleden in onze nieuwe tenues.  Na het omkleden werden de eerste afspraken gemaakt. Wilde we iets halen vandaag dan moest dat tijdens de warming-up al zichtbaar zijn.

In de kleedkamer werden de laatst puntjes op de i gezet en kon de wedstrijd beginnen. Het weer was herfstig en de wind waaide hard schuin het veld over. We begonnen op de helft met de tegenwind. Bij de aftrap probeerde de tegenstander daar gelijk gebruik van te maken door de bal snel naar voren te spelen.Dit leverde meteen een kans voor hen op. De spelers van ONR pakte het goed op. Gezien de wind wisten we dat we veel over de grond moesten combineren. Dit werd prima gedaan (ondanks het gras dat aan de lange kant was). Door het goede spel kregen we een aantal kansen. Deze werden vakkundig gestopt door de keeper van de tegenpartij. Verdedigend stonden we ook goed. Er werd zeer goed en geconcentreerd verdedigd. Ondanks het vele balbezit werd het net voor de rust, door beide ploegen, niet gevonden.

In de rust waren zowel de spelers als de leider tevreden over het spel. Het zelfde team werd dan ook het veld in gestuurd aan het begin van de tweede helft.

ONR begon goed aan de tweede helft. De spelers hadden zich voorgenomen om met de drie punten naar huis te gaan. Het was Tim die de score opende. Ook Mathijs wist het net te vinden. Hiervaan isnog niet helemaal duidelijk of zijn schot als voorzet of doelpoging was bedoeld. Veel maakt dit niet uit want de bal draaide mooi in de verste hoek. Hierna werd Marten gewisseld voor Marco, die goed inviel. Buitenpost liet dit niet op zich zitten en wist met enig geluk de 1-2 aan te tekenen. Dit gaf hen weer de moed en ze probeerde meer op de aanval te gaan spelen. Dit gaf de ONR aanvallers meer ruimte. Een kwartier voor tijd kwam Anko in het veld voor Marnix. Mathijs schoof door naar voren en Anko nam de plaats op het middneveld in. Dat hij goed in het team past bewees zijn goede invalbeurt. Mathijs wist voor de tweede keer deze middag het net te vinden en bracht zo de 1-3 op het scorebord. De aanvallende bedoelingen van ONR waren hiermee nog niet voorbij. het was Karsten die met een 'Vlaartje' de bal van zo'n 30 meter in de bovenhoek van het doel wist te schieten. De verdedigers hielden de muur achterin gesloten. Door de ruimte die er bij Buitenpost achterin was komen te liggen kon Karsten Tim wegsturen. Deze bleef alleen voor de keeper koelbloeding en schoot de 1-5 binnen. met deze stand werd het einde van de wedstrijd ook bereikt. Misschien is de uitslag wat groot uitgevallen, maar deze was zeker verdiend.

Er is goed en compact gespeeld. De linies waren goed op elkaar aangesloten. In prima wedstrijd die we hopenlijk komende zaterdag kunnen vervolgen. De spelers verdienen een compliment voor hun spel. Ook door de, af en toe, stevige ingrepen van Buitenpost, lieten de spelers zich niet beïnvloeden. Ze bleven rustig verder spelen en wisten het hoofd koel te houden.

Opstelling: Dennis, Derk, Bart, Jasper, Gert Jan, Mathijs, Karsten, Jeroen, Marnix ('75 Anko), Tim, Marten ('60 Marco)








Terug
 
Sponsorgalerie