Home > S1
 S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

06-11-2010 Lycurgus - ONR, rust 0-0 eind 2-2

Thu 28 Oct, 10:01

Door: El Líder




Luchtmacht ONR in stelling voor de beslissende goal . .

In de topper tegen Lycurgus is ONR de mentale winnaar geworden. Tot 2 keer toe knokt ONR zich terug in de wedstrijd en neemt 1 punt mee terug naar Roden.

Ondanks de regen in de nacht van vrijdag op zaterdag, was het veld van Lycurgius van goede kwaliteit. Er hoefde niet gespeeld te worden op het kunstgras. Na de aftrap was het Lycurgus dat als eerste het initiatief naar zich toe trok. Het resulteerde direct niet in kansen, maar Lycurgus was wel met meer overtuigng aan de wedstrijd begonnen. ONR was op zoek naar het eigen spel, maar slaagde daar in eerste instantie niet in. Het spel speelde zich veel op het middenveld af, waar de strijd het hevigst was. Langzamerhand kwam ONR ook gevaarlijk voor het doel van Lycurgus. De schoten waren niet gevaarlijk genoeg en dus bleven de keeper en de verdediging van Lycurgus eenvoudig op de been. Ook Lycurgus bleek niet in staat om ONR op de knieën te krijgen. De schoten op het doel van Klaas waren wel gevaarlijke, maar ze brachten Klaas niet van de wijs. De 0-0 ruststand was het logisch gevolg van het getoonde spel, maar ondanks dat was het een interessante eerste helft.

Na de rust moest ONR wennen aan de zon die fel in de ogen scheen. Het leek of de spelers even niet bij de les waren. Lycurgus profiteerde direct door de bal te veroveren en de mid mid in stelling te brengen. Deze schoot de bal beheerst over Klaas in het doel (1-0, 47). ONR schrok hier ernstig van en moest zich even herpakken. Lycurgus was niet in staat om door te drukken en ONR knokte zich terug in de wedstrijd. Hein, Lart en Karsten gingen voorop in de strijd en maakten het Lycurgus steeds moeilijker. Hein stoorde op het middenveld en bracht een verdediger in moeilijkheden. Deze speelde de bal verkeerd terug op de keeper, waardoor Jelte Anne Teitsma de bal kon oppikken. Hij omspeelde de keeper en probeerde de bal in het doel te werken. De bal dreigde voorlangs te gaan, maar werd door een verdediger in het eigen doel gewerkt (1-1, 61). ONR probeerde Lycurgus direct onder druk te houden en bleef fanatiek doorspelen. Lycurgus wilde niet prijs geven aan de toenemende druk en beet waar nodig stevig van zich af. Diep in de tweede helft bereikte een cross pass de linksbuiten van Lycurgus, die de bal terughaalde naar zijn rechterbeen, de verdediging omspeelde en van de rand van de 16 laag binnenschoot (2-1, 83). Lycurgus vierde de goal alsof de overwinning binnen was. Het eerste gevaar na deze goal werd ook gesticht door Lycurgus. ONR zette alles op alles en perste er een slotoffensief uit. Het gevolg was dat er kansen kwamen, met zelfs een afstandsschot op de lat van Hein. Kort daarop kreeg ONR een corner, waarbij de gehele luchtmacht naar voren werd gestuurd. De bal bereikte Rens die doorkopte naar Bouke, die koppend zijn derde goal van het seizoen scoorde (2-2, 89). ONR probeerde nog een tandje bij te schakelen, maar het lukte niet om nog een goal te scoren. Ook Lycurgus kon niet meer scoren, zodat ONR op een prima wijze heeft geknokt voor het gelijke spel. We hadden graag 2 punten meer gehaald, maar gezien het scoreverloop, was dit een prima resultaat.

Spelers: Klaas Kleiker, Wouter Bloemendal, Rens van der Knaap. Heinm Luinstra, Jeroen Visscher, Lart Wolthuis, Karsten Bruinsma, Sander Ottens, Jelte Anne Teitsma (63, Michel Kremer), Tim van der Meulen, Bouke Plat

El Líder








Terug
 
 
Sponsorgalerie