Home > D2

ONR D2 wint met ruime cijfers...

Sun 10 Oct, 07:47

Na weken niet te hebben gevoetbald was het zaterdag tijd om de nederlaag tegen Veenhuizen/Een d2 te doen vergeten. We moesten aantreden tegen Tolbert D2. Een tegenstander die onderaan staat en volgens hun eigen leiding het zeer moeilijk tegen ons zou hebben. Als het maar geen 20 nul wordt ofzo werd vooraf gezegd.

Vooraf in de kleedkamer de jongens aangegeven dat ze vanaf het begin scherp moesten zijn en op de zelfde wijze moesten spelen zoals de tweede helft tegen Veenhuizen. Kort dekken, tegenstander onder druk zetten, het spel breed houden en de kansen nu wel benutten....

De wedstrijd was nog geen vijf minuten bezig of we stonden al met twee nul voor. Sommige toeschouwers hebben deze twee doelpunten moeten missen. Dus kom op tijd ouders... Ik wil met name het eerste doelpunt van ons gescoord door Gjalt als doelpunt van de week bestempelen. Hoop dat de NOS hem vanavond zal uitzenden.

Gjalt maakte een zeer mooie aanval opgezet op de linkerflank tussen Jeffrey en Papo (voor vaders Max) schitterend af. De voozet die Papo gaf werd door Gjalt komend vanaf rechts strak in de touwen gekopt.

Dit was de aanzet tot een zeer fraaie doelpuntrijke eerste helft. Als leider wordt je blij als je de jongens zo ziet voetballen. Zeker omdat je ook de jongens ziet genieten van het spelletje. Er werd goed gecombineerd, de ruimte werd gezocht en de tegenstander werd continu onder druk gezet. Ik denk dat Gerjan misschien twee ballen heeft gehad de eerste helft. Maar ondanks het grote overwicht moet je wel scherp blijven Gerjan zo'n wedstrijd!!

Ik kan wel alle doelpunten uitgebreid gaan beschrijven, maar dan ben ik wel even bezig. De aanwezige toeschouwers hebben kunnen genieten en hebben negen keer mogen klappen. De doelpunten kwamen voort uit goede aanvallen ofdat we de tegenstander vroeg onder druk zette. De doelpuntenmakers: Gjalt 1x, Max V 2x, Nathan 2x, Ruben 3x, Max P 1x.

Dan de tweede helft. In de rust met name aangegeven dat we zo door moesten gaan met spelen. En de tegenstander in hun waarde laten. Dan volgt de patat vanzelf....

Echter zagen we een heel ander D2 in de tweede helft. De concentratie was weg. Snap ik ook wel als je zo ruim voorstaat maar toch probeer je als coach er weer lijn in te krijgen. Hier was eerst een doelpunt van Tolbert voor nodig. De scherpte ontbrak achterin... Dan zie hierna dat de jongens toch de wil hebben om er nog wat van te maken. En daar ben ik als leider blij mee. Uiteindelijk konden we nog drie keer de keeper verschalken. Nu waren het Max P die zijn tweede maakte en Joep en Norbert die hun eerste doelpunt maakte van deze competitie. Einduitslag 12 - 1.

Conclusie: een zeer goede eerste helft gevolgd door een wat mindere tweede. Een team wat nog steeds beter wordt, goed kan voetballen en veel plezier heeft met elkaar.