Home > D2

De bal is aan het rollen....

Sat 21 Aug, 17:31

Vandaag was het dan weer zover. Na een aantal weken vakantie en een mooi  en enerverend wereldkampioenschap, mochten de jongens vandaag weer voor het eerst hun kunsten laten zien.

Een nieuw D2 wat bestaat uit "oude" spelers van D2, spelers uit D3 en talenten vanuit de E pupillen die voor het eerst hun kunsten mogen vertonen op hun groot veld. Ook de begeleidingsstaf is veranderd. Dit was voor mij als coach ook even wennen. Nieuwe gezichten, namen en op welke positie zet je deze jongens. Dan is het mooi als je kunt beginnen met drie bekerwedstrijden in aanloop naar de competitie. Kunnen we in deze wedstrijden kijken wie welke kwaliteiten heeft en op welke positie hij het beste uit de voeten kan.

Met een bijna complete selectie zijn we begonnen.  Max P. en Rik mochten elk een helft met D1 meedoen.

D2 zette de tegenstander Zevenhuizen D1 met goed voetbal al snel vast op de eigen helft. De jongens konden elkaar goed vinden. Er werd gecombineerd en de vrije man werd gevonden. We kregen enkele goede kansen maar konden deze niet benutten. Het was Zevenhuizen die de score opende. Door een goed genomen corner konden ze score. Echter gingen we door met goed voetbal. Vanuit een benutte penalty door Rik kwamen we op gelijke hoogte. Dit was tevens de ruststand.

Na wat aanwijzingen en omzettingen gingen we weer goed van start. Al  snel was het Nathan die een mooie aanval kon afronden. De derde werd gemaakt door Max V. Hij is weer helemaal terug. Ook de vierde was een prachtige. Het was Ruben die van grootte afstand de keeper kansloos liet. Zevenhuizen probeerde wel maar de verdediging hield stand. De eerste winst 4 - 1.

Ik geef de jongens nogmaals de complimenten voor het vertoonde spel. Ondanks de korte voorbereiding werd er goed gevoetbald.

Dinsdag trainen en dan donderdag weer tegen VEV'67 D3.