aanwezig:

vervoer:

was:

1e seizoenshelft ONR A1

ONR A1 begon het seizoen met de bekercompetitie en was ingedeeld in een poule met Kollum A1, Roden A1 en Kootstertille A1.

De eerste wedstrijd was gelijk een beladen derby tegen aartsrivaal vv Roden, deze wedstrijd werd ondanks veel inzet en bij vlagen goed voetbal geflatteerd verloren met 6-3. De tweede wedstrijd tegen sc Kootstertille was een goede kans om ons te revancheren van de nederlaag tegen Roden. Helaas werden een paar vreemde beslissingen van de niet heel sterk fluitende scheidsrechter de ploeg fataal. De wedstrijd moest bij een 1-0 voorsprong met 10 man worden voortgezet. Dit kon niet goed worden opgevangen en de wedstrijd werd door een paar counters met 3-1 verloren. Om niet met lege handen uit de beker te gaan moest er worden gewonnen van de derde en laatste tegenstander Kollum A1. Helaas werd ook deze wedstrijd verloren met deze keer maar 1 goal verschil: 3-2. Er zat dus progressie in, maar toch stond ONR nog met lege handen.

Omdat er nog steeds geen coach was gevonden die bereid was de ploeg te coachen werd deze taak aan het begin van de competitie opgenomen door de man die de functie nog steeds bezet, Jan Heijs.

Onder zijn leiding was de eerste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Rolder Boys. Omdat er goed getraind werd onder leiding van nieuwe trainer Angelo Hummel was het vertrouwen voor deze wedstrijd groot. Helaas zorgde het vertrouwen niet voor een overwinning. Ondanks dat de ploeg van Heijs beter was werd er verloren met 4-2.

Na vier verloren wedstrijden op rij werd het hoog tijd voor een overwinning. Tegen VAKO A1 was dat ook mogelijk. Op sportpark Vries werd er erg goed gevoetbald. De verdediging was haast onpasseerbaar, en mochten er toch aanvallers doorheen komen stond Danny in de weg. Het middenveld speelde een hele sterke wedstrijd en de aanval zorgde voor veel dreiging. Het goede spel zorgde eindelijk voor een goed resultaat, er werd zeer terecht gewonnen met 3-1.

Met de eerste drie punten op zak, moest er een week later worden gespeeld tegen ACV A2. ONR liet de tegenstander uit Assen zien dat de ploeg heel lastig te kloppen is op het eigen sportpark ONR. De wedstrijd werd bijna een uur later gespeeld omdat de KNVB scheidsrechter niet kwam opdagen. ONR liet zich echter niet uit zijn concentratie halen, er werd weer goed gespeeld en opnieuw werd er gewonnen met 3-1.

Na twee opeenvolgende overwinningen was LEO loon de volgende tegenstander. Helaas kon Bertrik er niet bij zijn omdat hij drie middenvoetsbeentjes had gebroken die week toen hij op de bal ging staan bij een zaalvoetbalwedstrijd. Er werd in de eerste helft goed gevoetbald, maar mede dankzij een onterechte penalty werd er met een 2-1 achterstand de rust in gegaan. In de tweede helft liep ONR achter de feiten aan en er werd verloren met 5-2. De week erna wachtte een zware wedstrijd, de koploper achilles A2 was de volgende ploeg die het mocht opnemen tegen ONR A1. Door afwezigheid van Danny stond er een speler op goal, laatste man Sjoerd was het slachtoffer. Tijdens de wedstrijd werd steeds onduidelijker hoe Achilles bovenaan kon staan. ONR tikte Achilles van de mat, het enige wat ontbrak waren doelpunten. Doordat er ongelooflijk veel kansen werden gemist, waaronder kansen voor open goal door de ijzersterk spelende Dennis, werd er niet gescoord. Doordat achilles uit een vrije trap wel scoorde, werd er erg onterecht verloren met 1-0.

De week na de verloren wedstrijd tegen achilles, stond huidige koploper en periodewinnaar fc Assen op het programma. ONR liet dankzij goed voetbal zien dat ze niet onder doen voor de top van de competitie, er werd gelijkgespeeld met 1-1.

De volgende wedstrijd was tegen de nummer 11 Nieuw-Buinen. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om aansluiting te houden met de top. Er werd goed begonnen door ONR en er ontstonden in de eerste paar minuten een hoop kansen. Er was alleen wel een vrije bal nodig om de voorsprong te pakken. Niemand minder dan topscoorder Sander schoot de bal beheerst via de binnenkant van de paal binnen. ONR mocht helaas niet lang genieten van de voorsprong, Nieuw-Buinen maakte al snel de 1-1. Vlak daarna kwam Nieuw-Buinen zelfs op 2-1. Na rust was het een rommelige wedstrijd met kansen over en weer, maar er werd niet gescoord. Waar ONR wel goed in was, was het krijgen van kaarten. Er werden vier uitgedeeld, alle vier de kaarten waren discutabel. Zelfs Ewout, die het hele seizoen al goed speelt, kreeg een kaart. Gelukkig revancheerde ONR zich. Duco schoot 5 minuten voor tijd op aangeven van thomas met zijn chocoladebeen de bal schitterend langs de keeper, 2-2. Alsof dat nog niet erg genoeg was voor nieuw-Buinen scoorde ONR in de laatste minuut ook nog de 3-2. Na een goede steekpass van Lennart speelde Sander de keeper voorbij en tikte de bal in het goal. Hierdoor boekte ONR een belangrijke overwinning.

De volgende tegenstander was koploper en rivaal vv Roden. Dit was voor hun een belangrijke wedstrijd, ze konden bij winst namelijk de eerste periode in de wacht slepen. Als we de spelers van Roden mogen geloven zou het een makkelijke wedstrijd voor Roden worden, ze zouden ons wel even inmaken. De wedstrijd werd op een zonnige dag gespeeld op veld B op sportpark ONR. Coach Heijs had een tactische ingreep gemaakt in de selectie en de voorstopper Ruben werd ondanks zijn goede spel in de voorgaande wedstrijden vervangen door Hilbert. Angelo Hummel kwam de technische staf van ONR versterken, de trainer van het team hoefde zelf niet te voetballen en kon zijn team gaan coachen.

Het was een open wedstrijd met kansen over en weer, maar het was ONR dat de ban brak. Na een goede bal van Merijn liet de keeper los en kon Duco van dichtbij intikken, 1-0. Na de 1-0 kreeg Roden een aantal kansen, maar Danny lag steeds goed in de weg waardoor ze niet tot scoren kwamen. Ook lag het aan de verdediging dat Roden niet tot scoren kwam. Sjors, Ewout, Hilbert en Sjoerd stonden goed te verdedigen waardoor Roden het erg lastig had. ONR kreeg ook genoeg kansen. Er was alleen één verschil, ONR scoorde wel. Het was dit keer weer Duco die na een rommelige situatie voor de goal de 2-0 binnen kon tikken. In de rust moest Ewout geblesseerd het veld verlaten, Maarten was zijn vervanger. ONR leverde zeker geen kwaliteit in want ook de andere wissels Ruben, Jasper en Bas speelden net als Maarten een goede pot. Nadat de thee was genuttigd werd de wedstrijd weer hervat. Het was hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Al snel maakte Sander na een lekkere pass van Lennart de 3-0. Althans, dat dacht iedereen. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel door de sterk fluitende arbiter. Dit bracht ONR niet van de leg en na een paar goede aanvallen was het Sander die na goed doorzetten de bal veroverde en de 3-0 alsnog binnenschoot. ONR gaf vervolgens bijna niets meer weg en schoot zelfs bijna de 4-0 binnen. Na een goede een-twee tussen Sjoerd en Merijn, met een geweldig hakje van Merijn, kwam Sjoerd 1-op 1. Hij faalde echter oog in oog met de keeper. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

ONR klopte Roden in de derby met 3-0 en zorgde ervoor dat de tweede ploeg uit Roden de periode aan hun neus voorbij zag gaan.

ONR staat door deze overwinning na 8 wedstrijden op een vijfde plaats. In de komende wedstrijd zal ONR naar boven moeten kijken en is de top vier haalbaar. Onder leiding van Angelo en Jan moet dat zeker gaan lukken.