Historie

Historie

VV ONR

Opgericht 12 oktober 1966

‘Gezelligheid en prestatie gaan hand in hand’

In 1966 stelde een groep mannen van elkaar de vraag ‘Waarom wordt er eigenlijk niet op zaterdagmiddag gevoetbald in Roden?’. Er was al een aantal keer geprobeerd om op zaterdag te gaan voetballen bij vv Roden, dit kwam echter nooit van de grond. Om op zaterdag te kunnen voetballen vond deze groep mannen dat er een aparte vereniging moest worden opgericht. De voortrekkers Piet Bolt en dominee Petersen betrokken Henk Piek en Henk de Groot in hun plannen en veel leden stroomden binnen bij de gescheiden vereniging. Als naam werd gekozen voor Oranje Nassau Roden. Het was in die tijd immers zo dat alle christelijke clubs ‘‘Oranje’’ voor hun naam hadden staan. De shirtjes werden vanzelfsprekend oranje. De zwarte ‘’V’’ op het shirt was een verwijzing naar de zwarte ‘’V’’ in het shirt van vv Roden.

De eerste wedstrijden van Oranje Nassau Roden werden gespeeld naast de jeugdherberg in Roderesch. Na een tussenstop aan de Norgerweg, op de velden van VV Roden, werd het huidige sportpark in gebruik genomen. In de loop der jaren is veel veranderd. In 1980 werd het clubgebouw gebouwd en later gerenoveerd, er kwamen velden bij, de parkeerplaats werd uitgebreid en inmiddels is vv ONR geen christelijke vereniging meer maar een zaterdagvereniging.

Kampioenselftal 1968 (3F afd. Groningen)

Staande v.l.n.r.: E. Eggens, K. Kleefman, H.C. Oosterom, J. de Vries, A. van Maren, G.H. Holt, E. Schuiling (reserve), R. Nijland (trainer).
Zittend: Tj. de Walle, R. Wesseling, H. Slagter, J.H. Kroon en J.M. v.d. Laan.

Wat echter niet veranderd is, is het familiaire karakter van de vereniging. We vinden het nog altijd erg belangrijk dat we met elkaar de vereniging op een goede wijze draaiende houden. De goede band tussen spelers, leiders, trainers, ouders, vrijwilligers en het bestuur is hierin van enorm belang. We zijn er als vv ONR trots op dat deze band hecht is en alle nieuwe leden in een vereniging met een hecht en warm karakter terecht komen.