ONR 1 – Zaal

Kijk voor voorbeschouwingen, wedstrijdverslagen en uniek beeldmateriaal op de Facebookpagina van Futsal ONR 1:  https://www.facebook.com/FutsalONR1/

Voor de actuele stand en het programma kan een kijkje op deze pagina worden genomen.

Voor een terugblik op seizoen 2018-2019: KLIK HIER!

Leekster Eagles 1 – Futsal ONR 1

Voor het verslag van de wedstrijd tegen Leekster Eagles verwijzen we u naar tweenul.nl. Het verslag is gemaakt door een neutrale verslaggever.

https://www.tweenul.nl/nieuws/eigen-goals-en-vermoeidheid-nekken-onr-in-leek

Futsal ONR 1 – Scagha’66

Een memorabele thuiswedstrijd in de Hullen is voor Futsal ONR geëindigd in een 3-4 nederlaag.

We refereren in onze verslagen vaak naar een uitverkocht huis, meestal is dit niet geheel waar. Vandaag was het echter een groot gekkenhuis. De gehele tribune, 3 rijen dik, was bezet. Het schijnt dat de portier een aantal teleurgestelde mensen heeft moeten weigeren.

Dat ONR op een niveau hoger acteert werd gelijk vanaf het begin duidelijk. De opponent uit Schagen speelde in een hoog tempo met veel positiswisselingen en automatismen. ONR had het aanvankelijk moeilijk onder de druk uit te voetballen. Enkele speldenprikken werden niet gevaarlijk.

In de negende minuut kwamen de gasten dan ook op een verdiende voorsprong. Slechts een tweetal minuten later werd de score verdubbeld. ONR bleef met enige regelmaat gevaarlijk en kwam wat meer in het spel. Een aantal counters werden helaas niet verzilverd, waardoor er met een 0-2 stand werd gerust.

Via deze weg willen wij gebruik maken van ons trouwe publiek. Voor de rust tijdens thuiswedstrijden zijn we nog op zoek naar het nodige vermaak. Wij zijn benieuwd of er enige animo is voor een rustact. We horen het graag.

In het tweede bedrijf bleek het publiek spekkoper. Een gedrevener ONR betrad het strijdtoneel.
3 minuten na rust werd de zogeheten anschlusstreffer gemaakt. Het was Geert Hidding die op miraculeuze wijze doel wist te treffen.
Lang ging de strijd gelijk op en van eenrichtingsverkeer was geen sprake.
In de 36e minuut werd dan eindelijk gescoord. Helaas voor het publiek was dat wel voor de verkeerde ploeg. Het was Scagha dat op een 1-3 voorsprong kwam.
Luttele minuten later werd de spanning echter terug in de wedstrijd geschoten. Was het een eigen goal of toch Mats Wolthuis die de 2-3 maakte? Wij houden het op onze meevoetballende keeper Wolthuis.

Aan alle ambitie leek een eind te komen toen de 2-4 werd gemaakt. Niets was echter minder waar en de 3-4 viel. Wederom Wolthuis wist het net te vinden. Met een vrije schietkans vanaf 10 meter (wegens de 6e teamovertreding door Scagha) wist Wolthuis wel raak.

Helaas voor ONR bleef het hierbij en stokte de score op 3-4.

Met een spannende en aantrekkelijk wedstrijd heeft ONR kennis gemaakt met de 1e divisie.

De volgende wedstrijd is een heuse derby. Op 27 september speelt ONR de uitwedstrijd tegen Leekster Eagles.

Publiek bedankt!
Overigens speciale aandacht voor ‘vriend van de week’ Aize Kalfsbeek.

Winsum 1 – ONR 1

De eerste krachtmeting dit seizoen eindigde voor de oranjehemden in een nederlaag. Wel vielen genoeg aanknopingspunten te halen uit de wedstrijd om een goed gevolg van het seizoen tegemoet te zien.

Na een korte spelregelcursus van arbiter Gils was iedereen op de hoogte van de nieuwe regels die gelden op dit niveau.

Dat Futsal Winsum graag wilde doorbekeren bleek al vroeg in de wedstrijd. In de 2e minuut werd reservekeeper Jesse Nienhuis al gepasseerd. Lang konden de gastheren niet genieten van hun voorsprong. In de 4e minuut wist Hendrik Rozema op aangeven van Fokko Kronemeijer de stand gelijk te trekken.

ONR had het aanvankelijk moeilijk met de opponent, maar groeide zichtbaar in de wedstrijd. Er werd een aantal kansen gecreëerd en het eigen spel werd gespeeld.

Na een tegengoal rechtte de mannen van Harm Gritter hun rug. De 2-2 werd gemaakt door Fokko en de 2-3 werd in extremis gescoord door Rik de Boer. Zijn schot verdween in de zoemer tegen de touwen en zorgde ervoor dat er met een voorsprong kon worden gerust.

Nieuw dit seizoen is dat beide ploegen de kleedkamer ingaan in de rust. Lag het aan dit gegeven dat het in de tweede helft misging? Of kwam het doordat teammanager Sjoerd Hoek verzuimde zijn time-outkaart in te zetten?

Nadat Winsum de stand op 3-3 zette wist Fokko nog wel de 3-4 te scoren op aangeven van aanwinst Geert Hidding. Ondanks vele kansen wist ONR niet meer te scoren. Een aantal uitstekend uitgespeelde aanvallen werd niet verzilverd. Futsal Winsum speelde een aantal counter uit en wist liefst 4 keer te scoren waardoor de eindstand op 7-4 werd genoteerd door onze favoriete tijdwaarneemster mevrouw Smid-Koerntjes.

Al met al een hoopgevende en bovenal leerzame wedstrijd. Met vertrouwen wordt de competitie ingegaan. 
En wát voor een begin belooft het te worden! Volgende week vrijdag speelt Futsal ONR 1 voor de eerste keer in de historie een thuiswedstrijd in de 1e divisie, in de Hullen in Roden. Aanvang op 13 september is 20:30 uur.

Tot dan!