Home > E2

Winst door sterke 2e helft in Rodense derby

Fri 27 Aug, 12:00

Jesse Kort, die in de 2e helft sterk speelde

De 3e bekerwedstrijd werd gespeeld op een drijfnat veld op het sportcomplex van v.v. ONR. Tegenstander was plaatsgenoot v.v. Roden E2.

Het werd een spannende 1e helft, want beide teams waren aan elkaar gewaagd. ONR had het initiatief, maar v.v. Roden kwam er steeds snel en gevaarlijk uit als zij de bal veroverden. Het 1e doelpunt werd gemaakt door ONR in de 15e minuut. Thomas Baelde was de doelpuntenmaker. 5 minuten later scoorde v.v. Roden uit één van de snelle aanvallen de gelijkmaker, 1-1.
Voor rust zette Rik de Boer ONR weer opsprong door uit een hoekschop te scoren.

In de 2e helft ging Jesse Kort (zie foto) verdedigend op het middenveld spelen, waardoor de verdedigers Immo Epema en Tom Bak versterking kregen. Keeper Jelle Bouma deed de rest en hielp met zijn verre uittrappen ONR ver van het eigen doel te spelen. Door deze omzetting kwam v.v. Roden er in de 2e helft niet meer aan te pas en werden alle snelle aanvallen vroegtijdig gestopt.
Hierdoor kreeg het gevaarlijke aanvalstrio Thomas Baelde (linksbuiten), Jorn Buigholt (spits) en Rik de Boer (rechtsbuiten) met daarachter aanvallende middenvelder Jesse de Jong veel ruimte om druk te houden op v.v. Roden. Dit leverde in de 2e helft maar liefst 4 doelpunten, waarbij het eerste doelpunt in de 2e helft een eigen doelpunt van een verdediger van v.v. Roden was. Thomas Baelde maakte kort daarna 4-1, Jorn Buigholt 5-1 en Jesse Kort 6-1.

Een echte teamprestatie werd beloond met een dik verdiende ruime winst.