S1 S2 S3 S4 S5 A1 B1 C1 C2 C3 D1 D2 D3 E1 E2 E3 F1 F2 F3 F4 F5 M Z

Eenvoudige winst met dubbele cijfers in Oostwold

Sat 30 Oct, 00:00

Door: Epco Bouma

Op de laatste zaterdag in de herfstvakantie moest ONR E2 uit tegen Pelikaan S E1. Met 7 spelers werd afgereisd naar Oostwold, want Tom Bak ontbrak vanwege een weekendje weg. Geen wissels, dus dat betekende dat alle 7 overgebleven spelers lekker 2 helften volledig konden voetballen. ONR wist deze wedstrijd eenvoudig met 1-10 te winnen. Ruim voor rust was de strijd al beslist. Pelikaan S was van goede wil, maar kon geen vuist maken tegen ONR.

Dit bood de mogelijkheid om in de 2e helft te experimenteren en de jongens eens een andere positie in het veld te laten ervaren. Thomas wou erg graag in de spits. Hierdoor ging Jorn vanaf rechts spelen en beiden deden dat uitstekend. Vooral Jorn vormde een verrassend goede rechtervleugel met Rik en later Jelle en maakte vele meters. Verdediger Immo mocht op de linksbuitenpositie spelen en scoorde vanaf die kant zelfs een fraai doelpunt. Jelle en Rik waren de verdedigers, ondersteund door Jesse Kort. Afwisselend kwamen deze mannen goed mee op en bleken best goede verdedigers. Bijzondere aandacht verdient gelegenheidskeeper Jesse de Jong, die de 2e helft keepte. Met veel plezier en bijzondere grabbelacties wist hij zijn doel voortreffelijk schoon te houden. Slechts in de laatste minuut van de wedstrijd werd hij gepasseerd door een prima schot in de lange hoek. Hierdoor verloor hij op het nipperte de weddenschap met leider Epco dat hij zijn doel in de 2e helft schoon zou kunnen houden.

Tot slot dank voor Bertus Jan Epema, die vol enthousiasma de plaats van de afwezige leider Maarten in nam.