Home > E2

Nipt verlies in spannend 1e bekerduel

Sat 21 Aug, 00:00

Na in de laatste week van de zomervakantie alweer 2 keer te hebben getraind stond zaterdag 21 augustus voor v.v. ONR E2 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Het was een bekerwedstrijd tegen v.v. Nieuw Roden E1, want E2 is dit seizoen ingeschreven voor de beker. ONR E2 is in de poulefase ingedeeld bij Nieuw Roden E1, Peize E3 en Roden E2. Het huidige E2 bestaat uit 1e-jaars E-spelers en de vraag vooraf was: "Hoe zou ONR E2 spelen tegen een 2e-jaars E-team?".

Het werd een prachtige wedstrijd met veel strijd en vooral veel kansen aan beide zijden. In de eerste helft was ONR enigzins onder de indruk van de fysiek sterkere spelers van Nieuw Roden, maar voetballend deden zij absoluut niet onder voor Nieuw Roden. Nieuw Roden was wel effectiever, want in de eerste helft werd de bal 2 keer vanaf links voorgegeven en bij de 2e paal ingekopt door een vrijstaande speler. Ruststand was dan ook 0-2 in het voordeel van de gasten.

In de 2e helft waren de 3 aanvallers van ONR weer zeer kansrijk, maar paal, lat en de keeper stonden een doelpunt in de weg. Na 15 minuten in de 2e helft maakte de spits van ONR na een verre uittrap van de keeper 1-2. De kracht ontbrak om in het laatste deel van de wedstrijd nog gelijk te maken. Ook Nieuw Roden had nog een aantal riante kansen, maar beide keepers speelden vandaag een hoofdrol. Hierdoor was bleef de eindstand 1-2. Een punt zou verdiend zijn geweest, maar ONR kan terugkijken op een zeer goede start in de E's.