27.11.2013 20:30 Leeftijd: 2 yrs

Specialisten in de juiste temperatuur


Specialisten in de juiste temperatuur

Koude- & Warmtetechniek Noord Nederland: Specialisten in de juiste temperatuur.

Koude- & Warmtetechniek Noord Nederland is specialist in koel- en vriestechniek, airconditioning, warmtetechniek en luchtbehandeling-installaties.

Na vele jaren ervaring te hebben opgedaan in de koude techniek was het in mei 2006 tijd om zelf als ondernemer op pad te gaan.

Gedurende de eerste 2 jaren hebben we heel veel geïnvesteerd om het totaalplaatje te kunnen bieden. Naast de bestaande vakdiploma’s werden er extra certificaten behaald om een erkend koeltechnisch installatiebedrijf te zijn.

Ondanks dat veel van onze bedrijfsactiviteiten vaak hand in hand gaan hebben we deze opgesplitst in 4 takken, namelijk; koeltechniek, ventilatie, airconditioning en warmtetechniek.

Met koeltechniek bedoelen wij het produceren van koude. Deze koude kan gebruikt worden voor het bewaren van bederfelijke waren zoals vlees, zuivel en groente maar koude kan ook nodig zijn voor het maken van een product. Een bekende toepassing van koudetechniek is airconditioning. Het afkoelen van een ruimte voor comfort of voor het afkoelen van de aanwezige apparatuur.

Ventilatie is erg belangrijk voor een goede werk- en woonomgeving. Dertig jaar geleden was ventilatie net zo belangrijk, maar in die tijd waren huizen, kantoren, scholen en dergelijke niet goed geïsoleerd en tochtte het altijd bij ramen en deuren. Tegenwoordig worden gebouwen goed geïsoleerd en worden alle kieren en naden afgedicht.

Ventileren kan door ramen en deuren te openen. Dit is moeilijk regelbaar en zorgt ’s winters voor koude in de ruimte. Vaak wordt met een ventilator de lucht uit een ruimte afgezogen en via roosters in de ramen verse buitenlucht toegevoerd. Tegenwoordig passen wij steeds vaker warmte terugwin installaties toe (WTW). Een ventilator zorgt voor de toegevoerde – en voor de afgevoerde lucht. Een warmtewisselaar zorgt dat zomers de buitenlucht wordt voor gekoeld en ’s winters de buitenlucht wordt voorverwarmd. Zo is er minder energie nodig voor het verwarmen en koelen van een ruimte.

Airconditioning is het op temperatuur houden van een gesloten ruimte. Dit kan zowel verwarmen als verkoelen zijn. In de volksmond bedoelen we met airconditioning meestal het verkoelen van een ruimte. Voor het comfort is niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid van belang. In Nederland is het zomers vaak benauwd als het warm is, dit komt door de hoge luchtvochtigheid. Een airconditioning installatie brengt niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid naar beneden.
Een te lage luchtvochtigheid is ook onplezierig, dit kan een droge mond en brandigere ogen veroorzaken. Met een aparte luchtvochtiger is de relatieve vochtigheid dan weer omhoog te brengen.

Bij warmtetechniek moet u niet alleen denken aan een CV ketel, maar ook aan een warmtepomp. De warmtepomp haalt de warmte uit de omgevingslucht, uit de bodem of uit het oppervlakte water. Een waterpomp heeft een hoog rendement, maar ook een aantal beperkingen. Een goed advies is hierbij erg belangrijk! Wij leveren, installeren en onderhouden alle merken CV ketels, maar zijn gespecialiseerd in warmtepompen en warmtepomptechniek.

Omdat er steeds meer telefonische aanvragen kwamen zijn we in het voorjaar van 2008 gaan samenwerken met een telefoniste /secretaresse en inmiddels is zij een herkenbare stem voor veel van onze relaties.

Onze klantenkring hebben wij steeds verder kunnen uitbreiden en veel van onze klanten zijn relaties geworden waar we tot op de dag van vandaag heel trots op zijn. Wij mogen steeds weer terug komen en dit laat zien dat ze vertrouwen in ons hebben.

Ook vandaag de dag en in de toekomst zorgen wij dat we bij blijven door middel van het volgen van trainingen en workshops. Klein maar groot in kennis, zo zou je ons kunnen beschrijven. 

Kijk ook op http://www.kwt-nn.nl.


ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.