27.01.2015 12:32 Leeftijd: 163 days

Walking Football: eerste training op dinsdag 3 februari


Rennen? Overtreding!

Vanuit zijn onderneming Vergezellen is Jannes Hofsteenge uit Wilhelminaoord een nieuwe activiteit voor 60-plussers begonnen, namelijk 60+ voetbal. In het najaar van 2014 is er een start gemaakt in de gemeente Noordenveld. Er zijn momenteel zes vaste deelnemers. De voetbalvereniging ONR uit Roden stelt haar accommodatie ter beschikking. 

60+ voetbal (ook wel genoemd Walking Football) is een langzamere variant van het voetbal, het is speciaal voor 60-plussers (zowel mannen als vrouwen)  om ze ondanks hun leeftijd nog steeds fit en vitaal te houden. Het is een sport met weinig tot geen lichamelijk contact, waarbij sprinten of rennen niet is toegestaan.  Er wordt gespeeld zonder keepers, de bal mag niet boven heuphoogte komen  en de afmetingen van het veld zijn aangepast. Er wordt veel aandacht besteed aan balvaardigheid en spelinzicht.

Daarnaast is het sociale aspect erg belangrijk, want een training van 60+ voetbal begint met gezellig koffie of thee drinken en het bespreken van allerlei nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met warming-up, techniekoefeningen, pass-en trapvormen en een afsluitende partij. Het is een perfecte variant voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal.

Vergezellen biedt daarbij professionele begeleiding specifiek gericht op senioren. Gezellig samen zijn en werken aan een goede conditie staan daarbij voorop.

Bent u 60+, woonachtig in de gemeente Noordenveld en wil je graag bewegen? Maak dan nu kennis met  60+ voetbal. De trainingen zijn op dinsdagmorgen van 9.30 uur-11.00 uur. De eerste training is dinsdag 3 februari a.s. op het sportcomplex van v.v. ONR (Hullenweg 2 te Roden). Hierna volgen er nog veertien trainingen op dinsdagmorgen in de periode februari-mei 2015.

Voor nieuwe deelnemers zijn er twee introductietrainingen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Indien er deelnemers zijn die daarna doorgaan met deze vorm van voetbal zullen er kosten aan zijn verbonden. Voor het aanmelden van de introductietrainingen of voor algemene vragen kunt u contact opnemen met:

Jannes Hofsteenge

E-mail: jannes.hofsteenge@gmail.com   

Tel: 06-41371846

www.vergezellen.com

 

 

 

 

 

 


ONR website sponsoren

Website sponsoren

De website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. 

Kijk op de pagina sponsoren voor meer informatie.