Nieuws

ONR wint spektakelstuk van Mamio

ONR wint spektakelstuk van MamioOp sportpark Oranje wist ONR overtuigend te winnen van de gasten uit Groningen. Met een 3-0 overwinning was ONR de terechte winnaar.

Onder leiding van de lookalike van Boris Johnson zag het in grote getale aanwezige publiek een spektakelstuk. Met twee rode kaarten een handvol gele kaarten bleek dat de Brexit een peulenschil was vergeleken met een wedstrijd van Mamio fluiten.

ONR begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg al na drie minuten een penalty. Na enige consternatie en een ingreep van de enthousiast vlaggende grensrechter werd op curieuze wijze de penalty ingeruild voor een vrije trap voor Mamio.

ONR liet zich niet van de wijs brengen en zocht onverhoopt de aanval. Na enkele speldenprikjes was het in de 22e minuut dan eindelijk raak. Basis aan deze goal was een korte corner van de gebroeders de Boer. Dat beiden een chemie hadden om u tegen te zeggen was niet meer dan logisch na een intieme fotoshoot voor moederdag. De voorzet van Janco de Boer eindigde op het hoofd van Pim Bolt die het leder snoeihard langs de keeper van Mamio kopte en zo tekende voor de 1-0.

Slechts drie minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Het was Joseph Duku Dima die eigenhandig de verdediging van Mamio uiteen trok. Met een solo was hij drie, vier spelers de baas en omspeelde hij ook de keeper. Gedecideerd schoof hij de bal in een leeg goal waardoor er een 2-0 stand op het scorebord verscheen. Het laatste kwartier van de eerste helft was chaotisch. Sjoerd Hoek was nog dicht bij een doelpunt. Na een splijtende pass van Rik de Boer was zijn aanname echter té goed waardoor hij de bal niet in de loop mee kreeg en niet tot een schot kwam.

Na rust kwam een ander Mamio uit de kleedkamer. Het waren wel dezelfde spelers die het veld betraden. Echter lieten de gasten een totaal andere instelling zien en zette ONR het eerste kwartier onder druk. Grote kansen leverde dit niet op. Wel kreeg Mamio legio corners, die allen een prooi waren voor Duncan Kloosterman.

Wat volgde was een opvallend tafereel. In een vijftal minuten werd de bank van Mamio onderwerp van gesprek. Waar de nodige verwensingen naar het hoofd werden geslingerd van grensrechter en scheidsrechter was de maat vol. Met twee rode kaarten werd de bank van Mamio dusdanig uitgedund.

Na dit oponthoud werd er ook nog gevoetbald. Het verzet van Mamio was enigszins gebroken en ONR kreeg meer van op de wedstrijd. Het kreeg zelfs weer de overhand.

In minuut 72 werd de wedstrijd beslist door Sven Buigholt. Na sterk doorzetten van Jelmer Fierstra stuurde hij Buigholt de diepte in. De mee opgekomen rechtsback faalde niet en schoof de bal gedecideerd in de verre hoek.

ONR kreeg hierna nog enkele kansen die niet werden benut. Scheidsrechter Johnson leek van de leg en kende makkelijke gele kaarten toe aan Rik de Boer en Bertrik Nienhuis.

Danel Strijker, Tim van der Meulen en Joost de Graaf vielen nog in en vervingen Janco de Boer, Pim Bolt en Bram Gootjes.

Verdere noemenswaardige gebeurtenissen werden niet meer begroet en de wedstrijd doofde als een nachtkaars.

Met deze overwinning blijft ONR genesteld in de top en blijft het ongekend spannend.

Komende dinsdagavond ontvangt ONR naaste concurrent Middelstum op het eigen sportpark Oranje. Aftrap is om 19:30.