Nieuws

ONR blijft tegen Middelstum steken op een gelijkspel

Onder toeziend oog van een groot aantal supporters eindigde de strijd tussen de nummer 2 en 3 van de vierde klasse C onbeslist in 1-1. Het verschil tussen beide ploegen blijft hierdoor drie punten in het voordeel van Middelstum.

Met exact dezelfde 11 namen als afgelopen zaterdag tegen Mamio, betrad ONR deze dinsdagavond het veld op sportpark Oranje. Een druk bezocht sportpark Oranje vandaag, wat zorgde voor een extra portie beleving.

De wedstrijd begon gelijk in een hoog tempo en van aftasten in de beginfase was geen sprake. De eerste 10 minuten zocht Middelstum de aanval en kwam ONR moeilijk onder de druk uit. Echter bleven grote kansen uit en herpakte ONR zich. Het eerste gevaar van ONR kwam van de voeten van Joseph Duku Dima. Met zijn snelheid was hij een plaag voor de verdedigers van Middelstum. Ook Rik de Boer was gevaarlijk en nam het vijandelijke doel onder vuur. Tenminste, dat poogde hij. Na een kapbeweging werden de voeten van de Boer bruut onder zijn lijf vandaan geveegd. Het feit dat de Boer een doorgebroken speler was en dat de keeper ver uit zijn doel liep was voor de scheidsrechter wonderbaarlijk genoeg niet voldoende om een rode kaart te trekken. De vrije trap die volgde werd door Bram Gootjes nipt over geschoten.

Vlak hierna pikte Sjoerd Hoek een afgeslagen voorzet op rond 25 meter van de goal. Zijn poging verdween een meter naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

De grootste kans van de wedstrijd was een tien minuten voor rust. Een goede actie van Duku Dima zorgde ervoor dat hij ruimte had voor een schot. Zijn poging in de korte hoek werd gepareerd door de keeper en in de rebound was het Rik de Boer die de bal in het zijnet schoot.

Beide ploegen leken met een 0-0 stand de rust in te gaan, maar niets was minder waar.
Na een opening van rechtsback Sven Buigholt had linksback Sjoerd Hoek ruimte om op te stomen. Hij zag een goede loopactie in de diepte van Janco de Boer en bediende hem in de diepte. De Boer was sneller dan zijn tegenstander, kwam oog in oog met de keeper en faalde niet. Zo kwam ONR in minuut 44 op een verdiende voorsprong en ging het met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na rust kantelde de wedstrijd. Middelstum bleef energie in de wedstrijd stoppen. Dat dit niet altijd de goede energie was resulteerde overigens in een groot aantal gele kaarten bij de gasten.

ONR leek niet opgewassen tegen dit wapenfeit van Middelstum. Na de zware wedstrijd van afgelopen zaterdag was de pijp leeg in de tweede helft. Het was dan ook vooral tegenhouden wat ONR deed. Dit deed het lange tijd ook voortreffelijk en grote kansen werden niet weggegeven.
De enkele malen dat ONR bij het doel van Middelstum kwam leverden geen gevaar op.

Het grootste gevaar van Middelstum was de vrije trap. De eerste vrije bal dichtbij de goal werd nog voortreffelijk gepakt door Duncan Kloosterman. Helaas was in minuut 77 was de scheidsrechter Middelstum goed gezind en gaf een makkelijke vrije bal. Deze vrije trap werd een klap in het gezicht van ONR. Het moet gezegd worden, hij werd uitstekend binnen geschoten via onderkant lat. Feit was wel dat de stand op 1-1 kwam te staan.

Wat volgde was een zenuwslopend laatste kwartier. Beide ploegen waren erop gebrand de wedstrijd te winnen en zochten de aanval. Ook ONR kwam vaker bij de goal van Middelstum. De schoten van ONR miste echter de precisie en verdwenen over de goal.
De beste mogelijkheid van ONR was het diep sturen van de ingevallen Tim van der Meulen. Met een vrije weg naar de keeper floot de scheidsrechter echter voor het einde van de wedstrijd.

De neutrale toeschouwer zal zeggen dat een gelijkspel een verdiend resultaat was. Toch voelt het voor ONR als twee verloren punten in plaats van een gewonnen punt.

Lang heeft het niet om in mineur te zijn, komende zaterdag wacht nummer vier SIOS voor andermaal een belangrijke wedstrijd.