Nieuws

ONR simpel langs SIOS

Op een zonovergoten sportpark ‘de lange twee’ in Sauwerd werd een 2-0 overwinning geboekt. Dat de score niet hoger uitviel was aan ONR zelf te danken.

Op voorhand was dit een uitermate belangrijk potje in de strijd om de bovenste plaatsen. Nummer 4 SIOS kon bij winst aansluiten bij nummer 3 ONR. Al vrij snel was echter duidelijk dat ONR betere van de twee ploegen was vandaag. Met de ongrijpbare Joseph Duku Dima en Janco en Rik de Boer voorin wist de verdediging zich geen raad. Meerdere kansen werden hieruit gecreëerd, maar gescoord werd er voorlopig nog niet. SIOS had niet veel in de melk te brokkelen vandaag. Met de lange bal bracht de ploeg uit Sauwerd ONR niet echt in de problemen. Enkele corners werden vakkundig weggewerkt door ONR waardoor de teruggekeerde en hevig verbrande keeper Danny Blaauwwiekel niet in de problemen kwam.

Na een klein half uur gespeeld te hebben had ONR eindelijk reden tot juichen. Niemand minder dan Duku Dima was de gevierde man. Met een schot in de korte hoek verschalkte hij de keeper en zette de oranjehemden op een 0-1 voorsprong. In het resterende kwartier zocht ONR nadrukkelijk naar de verdubbeling van de score. Met name middenvelders Jelmer Fierstra en Bertrik Nienhuis waren dichtbij een goal. De poging van Nienhuis werd, door het droge veld, nog van de lijn gehaald en Fierstra zag na een goede combinatie zijn schot geblokt worden. Op slag van rust leek Janco de Boer nog op weg naar roem en glorie. Echter schoot hij de bal oog in oog met de keeper over de goal heen.

In de rust vervingen Frank Langeveld en Danel Strijker de leeggespeelde Jelmer Fierstra en Bertrik Nienhuis. In het tweede bedrijf bleek overigens bij meerdere spelers dat drie zware wedstrijden in één week tijd behoorlijk veel gevraagd is. Desalniettemin was ONR ook in de tweede helft de bovenliggende ploeg. In minuut 55 resulteerde dit dan ook in de 0-2. Frank Langeveld kopte de bal door en zette Janco de Boer alleen op de keeper. De Boer faalde niet en verdubbelde de score. ONR bleef jagen naar een treffer en had een aantal hele grote kansen. Duku Dima was op snelheid ontzettend gevaarlijk en kwam vaak door op rechts. Hij omspeelde de keeper en gunde de goal aan Frank Langeveld. Helaas werd de poging van Langeveld geblokt door de verdediger.

Inmiddels werden Pim Bolt en Rik de Boer vervangen door Jorn Buigholt en Tim van der Meulen. Bram Gootjes nam hierdoor de Honneurs waar achterin. De achterhoede, verder bestaande uit Jesper Roede, Joost de Graaf en Sjoerd Hoek, hield uitstekend stand en gaf wederom weinig tot geen kansen weg. Joost de Graaf bewees een hele goede stand-in te zijn en speelde een dijk van een wedstrijd. Ook Sjoerd Hoek herstelde zich van een 2 afgelopen dinsdag en speelde een puike pot. Frank Langeveld kreeg weer een goede kans na goed doorzetten van Janco de Boer, maar wederom werd zijn poging geblokt voor een leeg goal.

Het was zogezegd aan ONR zelf te danken dat de score niet hoger uitviel. Geheel onbelangrijk is dit niet. Door het verlies van Middelstum komen beide ploegen op gelijke hoogte. Het doelsaldo van Middelstum is op dit moment 4 doelpunten beter. Komende week wacht de moeilijk wedstrijd tegen DVC Appingedam, thuis op sportpark Oranje om 14:30.