Nieuws

ONR strandt in kwartfinale Leekster voetbalgala

Afgelopen zaterdag moest ONR buigen voor Marum. Na een spannende wedstrijd vond ONR zijn Waterloo in de kwartfinale.

In de beginfase was het voor beide ploegen aftasten. Het leek erop dat met name Marum last had van de spanning en druk van het in grote getale aanwezige publiek.

ONR speelde haar eigen spel en was hier en daar gevaarlijk met goede uitbraken. Marum kwam niet verder dan een aantal afstandschoten.

Eén van de kansen van ONR was halverwege de wedstrijd raak. Het was Hendrik Rozema die de ban brak voor de oranjehemden. Na een goede actie zette hij de verdediging van Marum op het verkeerde been door met zijn eigen verkeerde been de korte hoek te vinden. De 1-0 zorgde ervoor dat de wedstrijd openbrak. Er werden over en weer meerdere kansen gecreëerd. ONR had kansen om de score te verdubbelen maar telkens werd óf de bal net niet goed geraaakt óf er zat ee voet van Marum tussen.

Zeven minuten voor tijd was het Marum dat de stand gelijktrok. Een misverstand bij ONR betekende balverlies dichtbij de eigen goal. Marum wist hier gretig gebruik van te maken.

De wedstrijd leek op penalty’s uit te draaien. Velen waren hier in hun gedachten al mee bezig.
Helaas voor ONR kwam het hier echter niet op aan. In de laatste minuut (inderdaad net zoals in de eerste ronde) scoorde Marum

ONR zette in de resterende seconden nog alles op alles om er toch nog een penaltyreeks aan vast te plakken.
De hele sporthal dacht dat dit ook zou gebeuren. Hands in de cirkel betekent immers een strafschop. Tot grote verbazing van menig toeschouwer floten de twee scheidsrechters beide niet.
Een schot van Rik de Boer kwam tegen de hand van een verdediger van Marum. De bal bleef vervolgens 1 á 2 seconden geklemd liggen tussen het lichaam en de arm van de verdediger maar gefloten werd er dus niet.

Al met al een ontzettend zure uitschakeling voor ONR. Het kijkt echter ook in de spiegel en weet dat het zuiniger met de kansen om het moeten springen.
Een succesvol Leekster voetbalgala wordt hiermee afgesloten. Volgend jaar komen we nóg sterker terug.

Supporters bedankt voor de steun!