Nieuws

ONR wint gemakkelijk van Rood Zwart Baflo

In het pittoreske Baflo stond vandaag de wedstrijd tegen de plaatselijke Rood Zwart op het programma. Waar de vorige ontmoeting in een 3-1 overwinning eindigde waren de verschillen vandaag duidelijk wat groter.
Met nagenoeg dezelfde 11 namen als de vorige wedstrijd betrad ONR vandaag het strijdtoneel. Het strijdtoneel dat vandaag overigens niet geheel egaal was waardoor de bal aan een stuiter her en der niet kon ontkomen.
Desondanks liet ONR zich niet van de wijs brengen en was het heer en meester in Baflo. Dit resulteerde in de elfde minuut dan ook al in een voorsprong. Het was Rik de Boer die na een lange bal van Bram Gootjes zijn directe tegenstander de baas was. Wonderlijk is dat overigens niet aangezien de Boer speelde op de schoenen van trainer Kloosterman. Met een vlammend schot was zijn poging dan ook de doelman te machtig. Lang kon Rood Zwart Baflo hier niet van herstellen, slechts een minuut later werd de voorsprong al verdubbeld. Rechtsback Sven Buigholt kreeg de bal op de rand van de 16-meter. Buigholt kapte naar binnen en schoof met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek.
ONR zette fanatiek druk op de tegenstander, die de bal dan ook telkens snel kwijt was. Enkele kansen die hieruit voortvloeide werden echter niet benut in de eerste helft. Joseph Duku Dima, Janco de Boer en Bertrik Nienhuis waren nog dichtbij. De poging van laatstgenoemde werd zelfs nog van de lijn gehaald.
Met een 0-2 ruststand werd dan ook gerust. Hoogtepunt in de rust was de bottleflip van Rik de Boer.
Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. ONR was simpelweg beter en liet dat overal op het veld zien. De defensie bestaande uit Sven Buigholt, Pim Bolt, Jesper Roede en Sjoerd Hoek kwam geen moment in de problemen en bezorgde Duncan Kloosterman een rustige middag.
Na een tweetal wissels aan de kant van ONR kwam er nieuw élan in de ploeg. De goed spelende Joseph Duku Dima en Bertrik Nienhuis verlieten het veld en werden vervangen door de ervaren Leon Schievels en Tim van der Meulen. Dit resulteerde na twee minuten al in de 0-3.
Speciale aandacht voor deze goal is gepast. Na een kopbal terug van Schievels was het aanvoerder Jelmer Fierstra met een wonderschoon staaltje voetbal. In een vlaag van verstandsverbijstering bedacht hij zich niet en nam de bal in één keer op de pantoffel. Met een noodgang verdween de bal in de rechterhoek.
Niet lang daarna werd het 0-4 door een goede actie van Schievels en een leep balletje van Bram Gootjes. Zijn voorzet werd uiterst knap binnen gekopt. Dit was echter wel door een speler van Rood Zwart Baflo waardoor de goal als een eigen goal de boeken in gaat.
Sjoerd Hoek werd nog vervangen door Marco de Vries in de 70e minuut, maar het slotakkoord kwam op naam van Schievels. Met een goal tekende hij voor de 0-5 eindstand en sloot hij deze zorgeloze middag af.
Noemenswaardig is nog het feit dat Pim Bolt de gehele 90 minuten heeft volbracht vandaag!
Door de nederlaag van SIOS klimmen de mannen van Erik Kloosterman naar de derde plaats. Met nog zes wedstrijden te gaan belooft het een spannend slot te worden van de competitie. Met inachtneming van het feit dat de bovenste ploegen nog tegen elkaar spelen kan het nog alle kanten op!