Nieuws

Voorbeschouwing kampioenswedstrijd

Manchester City – Queens Park Rangers, 13 mei 2012; de ontknoping tussen PSV, Ajax en AZ, 29 april 2007; Ajax – Twente, 16 mei 2011.

Zomaar een greep uit de meest legendarische kampioenswedstrijden aller tijden in het hedendaagse voetbal.
Na dit weekend zien ONR en Niekerk zichzelf zonder enige twijfel terug in dit illustere rijtje.

Zaterdag 4 juni 2022 zal de boeken in gaan als één van de meest spannende titelstrijden van de afgelopen jaren in het amateurvoetbal.

Een rechtstreeks duel tussen nummer 2 ONR (49 punten) en koploper Niekerk (51 punten) zal gaan uitmaken wie zich kampioen van de vierde klasse C mag gaan noemen.

Dat de competitie zo’n apotheose kent als deze had niemand zien aankomen. Na twee wedstrijden stond ONR zelfs op een laatste plaats met 0 punten en een doelsaldo van -10.
Gedurende de eerste seizoenshelft krabbelde de manschappen van Erik Kloosterman op en halverwege de competitie bezette het een vijfde plaats met zeven overwinningen en  vijf nederlagen.

De tweede seizoenshelft is een ander verhaal. De vastigheid was in de ploeg gekomen en het jonge team raakte op elkaar ingespeeld. Het wist wat het aan elkaar had. Waar de eerste wedstrijd nog ongelukkig werd verloren met 1-0, is de rest van de seizoenshelft een meer dan uitstekende reeks neergezet. Met liefst 9 overwinningen en een enkel gelijkspel is ONR al 10 wedstrijden op rij ongeslagen. Het doelsaldo van 31 doelpunten voor en 4 tegen is hierin veelzeggend.

Mede dankzij het verspelen van punten door de ploegen boven ONR, waaronder Middelstum en Niekerk, ziet het zichzelf ineens als mogelijke kampioen.

Het enige resultaat wat telt: winnen.

Met een nagenoeg complete selectie zal ONR deze klus moeten gaan klaren.
Alleen Janco en Rik de Boer moeten verstek laten gaan wegens een ongelukkig gepland familieweekend. Voor de rest kan Kloosterman over al zijn spelers beschikken.

ONR kan alle support gebruiken, komt dat zien!