Nieuws

ONR dendert door en verslaat DVC Appingedam

Op deze spectaculaire zaterdag wist ONR naaste concurrent om periode 2 DVC met een 5-1 nederlaag terug naar Appingedam te sturen.

Met een ongekend spannende strijd om zowel het kampioenschap als nacompetitie had ONR vandaag slechts één opdracht: winnen.

Met de afwezigheid van Sven Buigholt en Jelmer Fierstra miste ONR twee basisklanten. Met vervangers Joost de Graaf en Tim van der Meulen kon het echter zonder enige moeite dit probleem oplossen.

ONR deed wat het al wedstrijden achtereen doet; goed voetballen en weinig weggeven. Dit resulteerde in een dicterend ONR en een afwachtend DVC. De eerste kans van ONR kon gelijk een grote genoemd worden. Na goed doorzetten van Janco de Boer kwam hij in de 16-meter en leek tot een schot te komen. Echter zag hij Joseph Duku Dima naast hem en legde hij de bal breed. Het schot van Dima werd echter van de lijn gehaald waardoor de score nog niet werd geopend. Enkele tellen later was een lange bal van DVC gevaarlijk, maar gescoord werd er niet.

In minuut 25 kwam dan wel de 1-0 op het scorebord. Niemand minder dan Rik de Boer wist het net te vinden. Op de vraag op welke wijze deze goal ging moet uw reporter u het antwoord even schuldig blijven. Gelukkig voor de lezer heeft RTV Drenthe gefilmd en komt zondagavond een samenvatting op de buis. Luttele minuten later werd de score verdubbeld. Wederom Rik de Boer was de gevierde man.

ONR kon zijn geluk niet op en zag de periode al binnen handbereik. Alsof 2-0 nog niet genoeg was werd het leed van DVC nog voor de rust vergroot. Joseph Duku Dima zag zijn eerste goal van de dag genoteerd worden (spoiler: hij maakt er meer!!).

Tijdens de theepauze werden de nodige punten op de spreekwoordelijke i gezet en keerde de manschappen van Erik Kloosterman met goed vertrouwen terug op het strijdtoneel.

Na 10 minuten werd de eerste tegenslag echter verwerkt. Doelman Danny Blauwwiekel moest geblesseerd het veld verlaten. Was het doordat hij flink aan het vervellen was of toch echt een blessure? Feit was wel dat de kaart van reservedoelman Sjoerd Hoek werd gespeeld. Een kleine verkleedpartij later verdedigde hij het doel van de oranjehemden. Marco de Vries kwam in het veld. Was het toeval of niet? De 3-1 werd deze periode wel gemaakt.

Het was niet geheel onverdiend dat DVC een treffer wist te noteren. Het kwam verdraaid goed uit de startblokken de tweede helft.

Lang kon het niet genieten van deze treffer. Joseph Duku Dima had het op zijn heupen en scoorde de 4-1.

Inmiddels voltrok zich een opmerkelijk tafereel. ONR had al driemaal gewisseld en Pim Bolt kreeg last. Ingenieus zoals ONR is kwam het met de oplossing Bolt dan maar op goal te zetten en Hoek centraal achterin te posteren.

Inmiddels waren ook Jorn Buigholt en Danel Strijker in het veld gekomen. Zij vervingen respectievelijk Bertrik Nienhuis en Tim van der Meulen. Met Bolt op goal ontstond een natuurlijke rust in de ploeg, een kwestie van vertrouwen. Duku Dima beloonde dit en maakte zijn hattrick compleet.

In gevaar kwam ONR niet meer en met een eenvoudige 5-1 overwinning is het nu echt tot een bloedstollend einde van de competitie gekomen. Middelstum wint van Nieker waardoor de drie ploegen er als volgt voor staan:

  1. Niekerk, 48 punten en doelsaldo +35
  2. Middelstum, 46 punten en doelsaldo + 29
  3. ONR, 46 punten en doelsaldo +28

Volgende week wacht voor ONR de uitwedstrijd tegen de Heracliden.

Goed weekend!