Nieuws

ONR en Niekerk spelen doelpuntloos gelijk.

ONR speelde een lastige thuiswedstrijd tegen het uit de derde klas gedegradeerde Niekerk. De thuisclub kon zaterdag aantreden met een voltallige selectie. Doordat de selectie en de concurrentie groot is dit seizoen, moest trainer Hendrik Timmer een aantal jongens teleurstellen. Maar dit werd goed opgepakt door de spelers.

Er werd door de gasten iets te slordig gespeeld, waardoor er te vaak balverlies werd geleden. Tevens werd het veld te groot gehouden waardoor er niet echt druk op de bal gekregen kon worden. Het in het zwart spelende Niekerk kon er daardoor in de opbouw makkelijk onderuit voetballen. Achterin stond het bij de oranjehemden wel goed en met de foutloos keepende Jelle Bouma uit de JO19-1 gaven ze geen enkele kans weg. Maar bij Niekerk stond het achterin ook goed, waardoor ONR, ondanks de aanvallende opstelling, op een halve kopbal na eveneens niets creëerde.

De tweede helft leverde in het begin weinig verandering op. Wel was de thuisploeg balvaster en kon er over de instelling niets gezegd worden. Na het inbrengen van Pim Bolt en Sven Buigholt voor de aanvallers Tim van der Meulen en Sander Postma ging ONR iets anders spelen. En hoopte het de op slot zittende wedstrijd open te breken. Er kwam iets meer ruimte en eindelijk ook wat kansjes. Maar schoten van Rik de Boer en Pim Bolt, werden vakkundig verwerkt door de goalie van de gasten. In de laatste minuten kopte Rozema net naast en belandde een volley van Rik de Boer op de lat. Niekerk kreeg ook nog twee kansjes. Een schot werd geblokt en een andere uitval werd gelukkig voor ONR niet goed breed gelegd.

Na ruim negentig minuten konden beide trainers leven met het bloedeloze gelijkspel. De organisatie stond bij beide ploegen zo, dat er weinig gecreëerd kon worden.

Volgende week staat de uitwedstrijd in en tegen Middelstum voor de boeg. Hopenllijk zien de supporters dan meer goals voor de Rodenaren.