Nieuws

Voorbeschouwing selectie vv ONR seizoen 2019/2020

*Transfers en programma voorbereiding onderaan*

Na een welverdiende vakantie is het seizoen voor de selectie van vv ONR inmiddels weer in volle gang. Onder de enthousiaste leiding van Hendrik Timmer en Hilko Pathuis (Bert Roede geniet nog van zijn vakantie) zijn de eerste stappen op weg naar een mooi seizoen reeds gezet.

Het seizoen 2019/2020 belooft een spectaculair seizoen te worden. Met de grote selectie die Hendrik Timmer en Bert Roede tot hun beschikking hebben, zullen zij veel keuzes moeten maken. Het belooft dan ook een enorme puzzel te worden. De concurrentiestrijd binnen ONR is nooit zo hoog geweest. Geen enkele speler zal zich kunnen verschuilen en moet knokken voor een felbegeerde plaats in één van de twee elftallen.

ONR 2 zal met de finale van de nacompetitie om promotie in het achterhoofd revanche willen nemen. Ook het vlaggenschip van ‘het andere oranje’ zal zich willen revancheren voor een wisselvallig seizoen.

Hoofdtrainer Hendrik Timmer heeft in ieder geval zin in het komende seizoen: ‘’We hebben inmiddels drie trainingen achter de rug met gemiddeld 32 man en er moeten nog een aantal terugkomen van vakantie. Het is prachtig om te zien dat veel nieuwe spelers de weg naar sportpark Oranje hebben gevonden. Dankzij de grote aantallen is er ontzettend veel concurrentie bij zowel het 1e als 2e. Het is aan spelers zelf om een plekje in het team te veroveren’’.

Ook over de competitie-indeling is Timmer tevreden. ‘’We gaan de Groninger kant op. Met 14 ploegen in de competitie spelen we veel wedstrijden, alleen maar leuk. Het hebben van een brede selectie is dan wel handig om te hebben. Het wordt absoluut geen makkelijke opgave deze competitie. Met bijvoorbeeld ploegen als Lycurgus, drie ploegen die vorig jaar 3e klasse speelden en nog een aantal outsiders wordt het een uitdaging om met deze groep te gaan voor een periodetitel. Ik heb in ieder geval zin om met deze mooie groep het seizoen in te gaan’’.

Bert Roede geniet momenteel nog van zijn vakantie. Vanaf zijn strandstoel in Kroatië was de oefenmeester van ONR 2 wel bereid voor commentaar. ‘’Gezien vorig seizoen en de versterkte selectie dit jaar heb ik hoge verwachtingen. We gaan voor minimaal een periodetitel en willen tot het einde van de competitie meestrijden om de titel’’.

Aan ambities duidelijk geen gebrek bij beide teams. Het belooft dan ook een spectaculair seizoen te worden. Spectaculair is ook het goede woord wanneer we het over de transfers hebben.

De technisch directeur van ONR heeft niet lang kunnen genieten van zijn vakantie, blijkt wel uit de lijst met spelers die hebben gewisseld van werkgever. Het krioelde van zaakwaarnemers op sportpark Oranje deze zomer. Een grote, talentvolle, groep spelers heeft de overstap naar vv ONR gemaakt en slechts een tweetal spelers heeft de mooie vereniging verlaten voor een ander avontuur.

De spelers en staf van de selectie en het bestuur van ONR hebben de verwachting op een mooi seizoen waarin prestatie hand in hand gaat met plezier.

Transfers tot dusver:

Uitgaande transfers:

Tarick Kalfsbeek              (vv Roden)

Rik Nijhof                            (Voetbalschoenen aan de wilgen gehangen)

Inkomende transfers:

Jorn Bijholt                         (Transfervrij)

Danny Blaauwwiekel      (VEV ‘67)

Pim Bolt                               (ONR 3)

Erwin Gooijert                  (vv Nieuw Roden)

Bram Gootjes                    (Transfervrij)

Ruben Hummel                (Jeugdopleiding vv ONR)

Rens Komdeur                  (Overgekomen van vv Nieuw Roden in de winterstop, vanaf dit seizoen speelgerechtigd)

Remon Slagter                  (vv Glimmen

Jasper van der Spoel       (vv Glimmen)

Jeroen Westra                  (Jeugdopleiding vv ONR)

Stef Venema                     (Jeugdopleiding vv ONR)

Programma voorbereiding ONR 1 en ONR 2:

Zaterdag 17 augustus:

14:30: Middelstum 1 – ONR 1

Zaterdag 24 augustus:

14:30: ONR 2 – Glimmen 2

17:00: Noordenveld toernooi ONR 1 bij vv Roden

Donderdag 29 augustus:

19:15: ONR 2 – LEO Loon 2

20:00: ONR 1 – LEO Loon 1

Zaterdag 31 augustus:

Beker

Zaterdag 7 september:

Beker

Zaterdag 14 september:

Beker

Dinsdag 17 september:

20:00 Grijpskerk 1 – ONR 1

Donderdag 19 september:

19:30 ONR 2 – Roden 2

Zaterdag 21 september:

Competitie