Wedstrijdverslagen

ONR 1 wint eerste competitiewedstrijd overtuigend met 0-3 van Amicitia!

Op een zonovergoten sportpark Coendersborg pakte ONR hiermee de eerste driepunter van het seizoen.

Vanaf het eerste fluitsignaal zagen de meegereisde supporters een fit en strijdlustig ONR. Amicitia wist zich geen raad met het dynamische spel van de oranjehemden en zat met de handen in het haar. ONR daarentegen zorgde ervoor dat de thuisploeg niet haar eigen spel kon spelen.

Een aantal kansen werden gecreëerd door ONR en het was wachten op de openingstreffer. Het was Rik de Boer die deze voor zijn rekening nam. Na puik druk zetten op de rechterkant van Amicitia wist uiteindelijk de Boer te profiteren. De doelverdediger van de Groningers trachtte de bal een hengst naar voren te geven. Echter was niets minder waar en blokte de dartelende de Boer zijn schot. De bal verdween onverbiddelijk tegen de touwen.

De verdubbeling van de score liet niet lang op zich wachten. De Boer stuurde de mee opgekomen linksback Sjoerd Hoek diep. Hoek stoomde door, behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Leon Schievels. Het instinct van Schievels liet hem niet in de steek en hij schoof de bal het doel in.

Nog vóór rust werd de score zelfs uitgebreid naar 0-3. Na een overtreding op de sterk spelende Hendrik Rozema legde de dienstdoende arbiter de bal op de stip. Wederom Rik de Boer werd genoteerd op het scoreformulier. Met een beheerste schuiver in de linkeronderhoek wist hij dit buitenkansje te benutten.

In de rust niets dan lof voor de spelers. Nadat de boel wederom op scherp werd gezet werd afgetrapt voor de tweede helft.

Was het doordat men dacht dat de buit al binnen was? Of was de pijp gedurende het eerste bedrijf langzamerhand leeggelopen? Feit was wel dat het flitsende ervan af was bij de manschappen van Erik Kloosterman. Wel werd goed voetbal gespeeld, echter mistte de scherpte bij de afronding. Daartegenover stond wel dat de verdediging stond als een huis. Verdedigers Sven Buigholt, Pim Bolt, Bertrik Nienhuis en Sjoerd Hoek wisten samen met keeper Danny Blaauwwiekel zo goed als geen kansen tegen te krijgen.

Buigholt versierde zelfs een strafschop. Voor Rik de Boer een uitgelezen mogelijkheid om zijn hattrik te voltooien. Zijn goed gepoogde panenka werd echter minder goed uitgevoerd dan bedacht.

Nadat wissels Jeroen Westra, Sander Postma en Emile Wolfis allen hun opwachting hadden gemaakt werden er nog een aantal goede kansen gecreëerd. Doordat deze niet werden benut bleef de stond op 0-3 steken.

Al met al een overtuigende zege voor ONR. Volgende week wacht wederom een sterke ploeg. Op sportpark Oranje is Mamio de opponent.